Familie Nieuwenhuizen wint rechtszaak tegen Buitenboys

ALMERE
Voetbalvereniging Buitenboys in Almere moet de familie Nieuwenhuizen ruim 21.000 euro betalen. Dat heeft de rechtbank besloten. Dat betekent dat de club de volledige vordering moet betalen. De nabestaanden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen hebben het kort geding tegen Buitenboys daarmee gewonnen.

Benefietwedstrijd
Twee zoons van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere eisten twee weken geleden voor de rechtbank in Lelystad ruim 21.000 euro van de club. Nieuwenhuizen werd eind 2012 tijdens een voetbalwedstrijd bij Buitenboys mishandeld en overleed later aan zijn verwondingen. In 2013 werd er een benefietwedstrijd georganiseerd door Buitenboys voor de nabestaanden van Nieuwenhuizen. 

'Geld is op'
Buitenboys en de familie hebben sinds enige tijd een geschil over de opbrengst van de benefietwedstrijd. Er werd ruim 50.000 euro ingezameld; de familie heeft daarvan slechts een deel gekregen. De rest zou later worden overgemaakt. Maar dat gebeurde niet. De club zei dat het geld op was. Het was onder meer uitgegeven aan onkosten rond de benefietwedstrijd.
De rechter heeft nu bepaald dat de beide zoons toch ieder ruim 10.000 euro moeten krijgen.

Verduistering
Overigens loopt er ook nog een ander onderzoek naar de voetbalclub. De familie Nieuwenhuizen heeft aangifte gedaan van verduistering van een deel van de opbrengst van de benefietwedstrijd. Volgens het Openbaar Ministerie is dat onderzoek nog bezig. Er zijn nog geen verdachten in beeld.

Ledenvergadering
De advocaat van Buitenboys wil nog niet inhoudelijk reageren op het vonnis van de rechtbank. Hij wil de uitspraak eerst nog met de club bespreken. Hij weet dus nog niet of Buitenboys in beroep zal gaan tegen de uitspraak. Bovendien is er maandag een ledenvergadering, waar de financiële afwikkeling van de benefietwedstrijd zal worden besproken. 

Ruim twee ton in kas
Overigens is Buitenboys volgens de advocaat niet armlastig en kan ze de 21.000 euro wel betalen. Volgens de advocaat van de familie Nieuwenhuizen zou de club ruim 200.000 euro in kas hebben. 


reacties (20)

 • Jan de Hert

   

  Heeft de advocaat dan inzicht in de financiele administratie van de club of komt die informatie van de woordvoerder van zijn client, de voormalige voorzitten Muller, die er een puinhoop van heeft gemaakt en gauw vertrok. De leden, voetballers zijn de dupe van deze problemen. Uiteraard moet Buitenboys zich aan de afspraken houden en geen domme uitspraken doen. Buitenboys is in het verleden nooit serieus genomen door de Gemeente. De voormalige wethouder dacht dat het een handbalvereniging was. Andere clubs kregen genoeg geld. De club kan nooit zo rijk zijn. In de 90s ben ik nog een tijd betrokken geweest en weet dus waar ik over praat. Hoop voor de familie dat deze zaak snel voorbij is, want dit kan uiteraard niet.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Bestuursleden zullen per direkt aftreden om de naam van de club enigzins te redden.

  reageer
 • R.m

   

  Dat zou de enige juiste beslissing zijn. Per direct terugtreden en je verantwoordelijkheid nemen, ze worden verdacht van verduistering, dan kun je geen bestuurlijke functie vervullen. De club is van de leden, ik verwacht dat de leden as maandag dit bestuur duidelijk gaan maken, dat het zo niet verder kan. Maar eerst maar eens duidelijkheid van de kant van het bestuur richting leden, geen verhalen en moeilijke toestanden. Recht is recht,krom is krom.

 • Kroon

   

  In wat voor land leven we eigenlijk! Het zal je vader maar zijn. Dat bedrag is belachelijk laag. Die mensen, die deze daad op hun geweten hebben hebben al hun rechten op eennnormaal leven verspeeld. Geldt ook voor moordenaars. Eis € 5 miljoen!! Die zoons en heel die familie moeten er hele leven zo mee leven. Ik weet hoe dat gaat. Zijn maar gewone mensen, maar o wee als prins Alexander wordt vermoord? Dan staan de kranten bol. Dan kan er wrl een flink bedrag op tafel komen, want hij is prins.

  reageer
 • HH

   

  Prins Alexander? Prinses Alexia bedoelt u? Of koning Willem-Alexander? En hoezo komt er dan wel een flink bedrag op tafel van Buitenboys?

 • Almeertje

   

  Helemaal mee eens. Toppie. Zo is het wel.

 • Fred

   

  Enge club. Daar wil je toch niet spelen?

  reageer
 • Herman

   

  Eh 2 ton nog in de kas Maar het geld waar de mensen recht op hebben is op Vreemd

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • John

   

  Als bestuur zou ik mij schamen in deze zaak. De rechter heeft geoordeeld en ik hoop dat de leden hun bestuur hieraan houden maar ook vragen om hun verabtwoordelijkheid te nemen door weg te gaan.

  reageer
 • Lies

   

  Diegene die het geld heeft verduisterd moet zijn ogen uit z'n kop schamen

  reageer
 • Tuuk

   

  200.000 euro in kas! Paar weken terug hadden ze niet genoeg geld om die 20.000 aan de familie te betalen! De leugens stapelen zich op!

  reageer
 • Jerry

   

  Een amateurclub die 200.000€ in kas heeft? Very strange....Wie is daar de penningmeester?

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dat ze er voor naar de rechter moesten zegt heel veel over deze vereniging....

  reageer
 • rene

   

  je kan aan de reactie : "de inkt is nog niet eens droog" merken hoe publiciteitsgeil deze advocaat is. Hopelijk heeft de "heer" Rob M. nu zijn gram gehaald en kan hij weer verder met zijn leven.

  reageer
 • .karel

   

  Ik snap deze reactie niet , het gaat toch om de familie. Ga je samen met buitenboys heel diep schamen. Voor de familie van harte , jammer dat het zo moest gaan. Verder heel veel sterkte.

 • Michel

   

  Wat een vreemde reactie. Lees je reactie een terug en ga je schamen. Het draait niet om de advocaat of de heer Rob M maar om de familie Nieuwenhuizen

 • Dirk

   

  eindelijk gerechtigheid , buitenboys betalen zo snel mogelijk . ze hebben geprobeerd de boel te belazeren daar helaas mislukt dus nu deze club opheffen en dat bestuur noit meer ergens binnen halen .

  reageer
 • Pascal

   

  Met alle respect maar is dit nou echt pushbericht waardig?

  reageer
 • Wieke

   

  Mooi dat dit afgesloten kan worden. Dit gezin gun je alleen maar goeds.

  reageer
 • Tuuk

   

  Gerechtigheid!! Had SC BUitenboys maar eerlijk moeten zijn. Steeds maar weer erom heen draaien en vingerwijzen naar partijen( zoals Almere City)!Totaal geen open kaart gespeeld! Dit kan wel eens het einde betekenen voor deze club!

  reageer
 • freek

   

  Hoop dat Buitenboys de uitspraak respecteert en niet in hoger beroep gaat. Het is al belachelijk dat er een rechtzaak aan te pas moest komen. Hoop komt er nu weer 'rust' voor de familie. Buitenboys ga je schamen, stel dat zou ik mijn kind direct van de vereniging halen en elders inschrijven.

  reageer
 • overwinning

   

  Jullie krijgen je man en vader er niet mee terug ,maar toch een kleine felicitatie waard, veel sterkte.

  reageer
 • Kees

   

  Goed zo.

  reageer
 • Jacq

   

  Terecht. Kunnen ze het eindelijk afsluiten.

  reageer
 • Rick

   

  En terecht !!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert