Voorlopig geen onderzoek naar verziekte bestuurscultuur

DRONTEN
De gemeenteraad van Dronten gaat voorlopig geen onderzoek doen naar de verziekte bestuurscultuur. Een meerderheid van de raad vindt zo’n onderzoek overbodig, omdat problemen al gemeld kunnen worden bij interne vertrouwenspersonen van de gemeente.

Volgens D66, Leefbaar Dronten, ChristenUnie, PvdA, VVD en GroenLinks is dat voldoende. De gemeenteraad moet volgens hen op dit moment een pas op de plaats maken.

Bronnen
De fracties willen wel graag in contact komen met de verschillende bronnen die aan Omroep Flevoland melden dat er onder burgemeester Aat de Jonge een verziekte bestuurscultuur heerst.  

De bewuste bronnen, met wie Omroep Flevoland uitgebreid sprak, willen echter anoniem blijven omdat ze vrezen voor negatieve gevolgen als ze hun identiteit bekend maken. Ze hebben Omroep Flevoland dan ook laten weten dat ze niet op de uitnodiging van de 6 fracties ingaan.

Raadsenquête
Een deel van de bronnen wil wel uit de anonimiteit treden als de raad een officiële raadsenquête instelt waarbij de betrokkenen onder ede worden gehoord. De gemeenteraad zegt hierover te gaan nadenken.

Omdat er veel waarde wordt gehecht aan een gezamenlijke beslissing, wordt daarbij ook het CDA betrokken. Deze partij ligt sinds een paar weken erg slecht bij collega-raadsleden, maar voor dit onderwerp wordt de dialoog gezocht.

reacties (23)

 • Kees S.

   

  De raadsleden zijn toch gekozen VOLKSvertegenwoordigers? Waarom geen debat met elkaar, twee partijen lezen tekst voor (kennelijk van tevoren al zo afgesproken), schorsen vervolgens voor een lange tijd, beslissen achter gesloten deuren, we gaan nog eens met elkaar overleggen, alsof er niets aan de hand is en gaan ´over tot de orde van de dag´. Als gewone (vlgs. de premier zijn we dat tegenwoordig) inwoner snap ik hier niet veel meer van.

  reageer
 • Karel

   

  Dat debat wilde de raad. Die heeft een spoeddebat aangevraagd na het opstappen van Vis en Verlaan. Er zijn wel 20 vragen aan het CDA gesteld. Die hebben toen 45 minuten achter gesloten deuren gezeten en kwam terug met 4 zinnetjes en hebben geen enkele vraag beantwoord. Toen had het CDA vragen moeten beantwoorden. Nu geeft raad hen nog de tijd om er samen uit te komen en zo te voorkomen dat het CDA nog meer alleen komt te staan door hun domme handelen. Als je het wil snappen, zou je eens op de tribune moeten gaan zitten. Liest twee weken geleden. Dan had je dit ook meegekregen. Want heleaas heeft de Omroep dit deel van het verhaal niet in de verslaggeving opgenomen. In de pers roept men van alles, maar in de raad houdt het CDA de kaken op elkaar en dat is wel heel raar.

 • Barbara

   

  Het is kennelijk toch wachten tot de CvK opstaat en zijn Koninklijk gedrag laat zien. Vrede op aarde aan de mensen van goede wil.....

  reageer
 • Willemijn

   

  Hoop dat CDA de rug recht houdt. Zeer opvallend dat andere partijen geen onderzoek willen. Lijkt alsof de burgemeester ze in de zak heeft.

  reageer
 • Dirk

   

  Zitten bij die bange fracties mensen die wat te verbergen hebben of een dubbele agenda hebben zoals Groen Slinks dat bang is dat de waarheid boven tafel komt en dit in 2018 stemmen kost????

  reageer
 • Dirk

   

  Zitten bij die bange fracties mensen die wat te verbergen hebben of een dubbele agenda hebben zoals Groen Slinks dat bang is dat de waarheid boven tafel komt en dit in 2018 stemmen kost????

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontenaar

   

  Onwaardige opstelling van de 6 fracties. Eerder deze week de controlerende taak van de gemeenteraad benoemen en nu weer terug wijzen naar de interne vertrouwenspersoon van de gemeente. Daarmee zetten deze fracties zichzelf voor schut en geven ze een trap na aan de personen die zich bij Omroep Flevoland hebben gemeld.

  reageer
 • kees d.

   

  Is de SP dan de enige echte linkse partij die dat onderzoek wel noodzakelijk acht? Zijn de PvdA en GL in deze rechtse gemeente zo verrechts dat men geblinddoekt blijft volgen?

  reageer
 • Brinkman

   

  Welkom in Dronten de Grootste bananen republiek van Nederland. Ga je schamen gemeenteraad van Dronten .

  reageer
 • Schaapjes

   

  Flink blijven vegen om je paadje schoon te houden . Iedereen die daar zit moet zichzelf kapot schamen .

  reageer
 • Boels

   

  Het gedoe gebeurde onder de ogen van de raadsleden en sommigen moeten welhaast de ogen gesloten hebben. Een raadsenquete zou dat blootleggen, dus hebben ze koudwatervrees. Een ijskoude douche in maart 2018?

  reageer
 • Jo

   

  Lekker makkelijk weer.Pppffff.Word tijd dat er eens wat meer onderzoek word verricht en hier iets aan gedaan word.

  reageer
 • Ron

   

  Een raadsequette is een zwaar middel zegt deze dame. Hallo! Er zijn twee wethouders weggerend uit het gemeentehuis,

  reageer
 • Marc

   

  Ja, omdat er een absoluut niet functioneerde en zeer waarschijnlijk een debat niet zou overleven. De ander liep met hem mee en veroorzaakte zo een crisis als laatste cadeau aan de gemeente! En daar is maar een schuldig aan en dat is het CDA. Van de zijlijn is het makkelijk roepen zullen we maar zeggen.

 • Dorpsgenoot

   

  In de reacties is het campagne voeren ook al begonnen zie ik?! Ik vind dat de raad dit goed oppakt. Ze zijn zorgvuldig en laten zich niet leiden door emoties maar door feiten. En dan komt dat onderzoek er en op de juiste manier.

  reageer
 • Maartje

   

  Onvoorstelbaar en schokkend. Als dit de reactie is van alle signalen en aantijgingen... Kan dit echt in Nederland?

  reageer
 • Judith

   

  Een intern vertrouwenspersoon, ja daar gaat het dus al fout! Ik heb het aan de lijve ondervonden. De vertrouwenspersoon was personeelsmanager en die ging zelfs met mijn manager op vakantie, als je dat weet ga je niet naar deze vertrouwenspersoon, en dat weten ze! Conclusie is ontslag nemen of protesteren en weggepest worden.

  reageer
 • Jos holtslag

   

  Tij om de eer aan jezelf te houden aat !!!

  reageer
 • Dhr. Kok

   

  Wat een politieke arrogantie van de gemeenteraad. Blijkbaar is de gemeenteraad van Dronten ook verantwoordelijk voor de verziekte bedrijfscultuur. Wie begint er een pertitie om Aate de Jongen te onzetten als burgemeester?

  reageer
 • Groko

   

  Gewoon blijven lachen, goedkopere campagne kan SP en CDA zich niet wensen.... Als in februari bekend wordt dat je je wel door Aat moet laten coachen hij je anders als een baksteen laat vallen. De politiek is zo gek nog niet😂 Kleur bekennnen wordt wel heel erg onmogelijk zo.....,toch?

  reageer
 • Viking79

   

  Ik voorspel een heel eenzijdige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen als de partijen bij hun (naieve) standpunt blijven. Ze zijn net zo bang hun zetel kwijt te raken als dat de anonieme bronnen vrezen voor hun baan wanneer ze wat zeggen.

  reageer
 • Ron

   

  Het is echt een schande. Een grove schande. Waarom niet? Ongelofelijk.

  reageer
 • Willem

   

  Gek. Problemen met de burgemeester. En dan naar de interne vertrouwenspersoon. Hoe denkt de gemeenteraad dat dat werkt ? Praat eens met de mensen die zijn weggerend / gestuurd. Die zullen Niet naar de interne vertrouwenspersoon gaan. Amateurisme en naïviteit in de gemeenteraad van Dronten .....

  reageer
 • Aat

   

  Doorlopen mense hier is niets aan de hand

  reageer
 • pieter de oude

   

  Storm in een glas water, ons kent ons, de ene dienst is de andere waard, vrienden voor het leven, politiek Dronten.

 • Stevie

   

  Dus lekker door blijven modderen tot aan de gemeenteraadsverkiezingen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert