Reizigers bewonderen nieuwe bussen

ALMERE
Er is straks meer plek voor rolstoelen en buggy's in de Almeerse bus. Er is wifi aanwezig en reizigers kunnen hun telefoon opladen. Vanwege de veiligheid kunnen mensen niet meer met contant geld betalen. En de deuren zijn wat breder zodat mensen makkelijker in en uit kunnen stappen. Het is een greep uit de veranderingen waarmee de busreiziger vanaf 10 december te maken krijgt.

Busmaatschappij Keolis presenteerde vrijdag de nieuwe bussen aan de Almeerse reizigers. Zij konden zowel de blauwe stadsbus als de rode streekbus achter het station in Almere Stad bewonderen. Ook was er informatie aanwezig over de nieuwe lijnnummers, vertrektijden en routes. De stadsdienst gaat rijden onder de naam AllGo. De bus is 15 meter lang. 

De reacties waren overwegend positief. De instapmogelijkheden in het midden van de bus werden geprezen. Ook de veiligheidsmaatregelen voor de chauffeurs kon rekenen op bijval. Zorgen waren er over de wat smalle looppaden in de bus. 

reacties (25)

 • vd

   

  Dus het verdien model ziet er iets anders uit. Gemeente betaald minder gebruiker meer. Wie is het kind van de rekening ?

  reageer
 • vd

   

  Dus het verdien model ziet er iets anders uit. Gemeente betaald minder gebruiker meer. Wie is het kind van de rekening ?

  reageer
 • Lombok

   

  Dus vanaf déc bestaat de Maxx kaart niet meer? Is er een alternatief? Want dit was nl voor mij de goedkoopste optie om met een bus te reizen 1,5 uur lang.

  reageer
 • Nico

   

  Voor dat geld kun je ook een mooie fiets kopen. Vooropgesteld dat je niets mankeert natuurlijk.

  reageer
 • Christiaan

   

  De jaarkaarten zijn niet alleen duurder voor de jeugd,waar ik bij connexxion 45.50 per maand betaalde en via automatische incasso i n termijnen, is dit nu 69.00 en geen automatische incasso of in termijnen ,direct 455 euro betalen dit is niet voor iedereen mogelijk!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HH

   

  Binnen 35 minuten overstappen tussen bussen mag geen extra instaptarief berekend worden. Als Keolis dat wel doet, schenden ze de landelijke afspraken.

  reageer
 • Delano

   

  @vd: De reiziger staat bij Keolis nooit op 1, 2 en 3. Wel op 1, 2 en 3: extraatjes, opdrachtgevers die minder grijpstuivers willen uitgeven en aandeelhouders met financiële obesitas. Ga ervan uit dat Cees Anker, Cornelis Uijl en consorten met 20-30 wittebroodsweken komen voordat de machete in het netwerk en aanbod gaat.

  reageer
 • vd

   

  Ik ben benieuwd wat reizigers vinden als men er achterkomt dat hetzelfde reisje iets duurder wordt. Voorheen betaalde maar 1 keer in en uit checken nu per overstap hetzelfde ritje wordt dan ook een stukje duurder. De rekening achteraf gepresenteerd krijgen. Het zal er niet goedkoper op worden.

  reageer
 • HH

   

  Connexxion, Arriva en Keolis zijn allemaal geprivatiseerd en op winst uit. Puur commercieel is het weer allemaal niet, want er gaat heel veel subsidie naar deze bedrijven. Het enige echt commerciële openbaar vervoer wordt geboden door Eurolines, Flixbus, Megabus en dergelijke bedrijven.

  reageer
 • jw

   

  Ja is gedaan, hier en daar zijn ze bezig met aanpassingen aan de busbaan.

  reageer
 • Jan

   

  Ziet er netjes uit. Ben alleen benieuwd of die 15 meter bussen de soms heel krappe bochten gaan halen. Is er al op alle lijnen proefgereden? (Of mocht dat niet als onderdeel van de aanbesteding???)

  reageer
 • lexxie

   

  Niet lang je kan erop wachten met het slappe theedrinkbeleid Het kan in Almere

  reageer
 • pieter de oude

   

  Mijn verhaal gaat over het Franse bedrijf met die groene busjes die het allemaal puur op de commerciële wijze doet.

  reageer
 • HH

   

  Twintig jaar geleden? Het begon in de jaren '70 met de Flevodienst. Flevodienst ging op in de VAD. De VAD ging op in Midnet. En Midnet ging op in Connexxion. Syntus/Keolis is overigens ook niet heilig. Als nieuwkomer op de Veluwe heeft Syntus er een puinhoop van gemaakt. Dat heeft de provincie Gelderland veel gedoe en kosten opgeleverd. En volgens mij zit daar de crux: je hebt vooral een goede opdrachtgever nodig die zelf ook nadenkt wat er op straat moet rijden. En die vraag gaat ver. Hebben we met de opkomst van de elektrische fiets en zelfrijdende auto's in de nabije toekomst nog wel zwaar gesubsidieerd busvervoer nodig?

  reageer
 • pieter de oude

   

  Het afschaffen van contant geld op de bussen kon al jaren,!! maar het huidige Franse bedrijf liet de boel de boel, dat bedoel ik met vernieuwing. Leve de marktwerking. !!!! en desinteresse van de opdrachtgever.

  reageer
 • erik

   

  wifi en de mobiel opladen is geen luxe meer.bijna alle bussen hebben die voor zienings allang

  reageer
 • Nico

   

  Nu nog de schooljeugd uit de bus op de fiets.

  reageer
 • Henk W

   

  Geen contant geld meer aan boord. Wat een opluchting voor alle chauffeurs. Maar wat heeft dat lang geduurd, te lang. Nu zal dit overvallen van chauffeurs zich verplaatsen naar snackbars, sigarenzaken en tankstations. Ook op die plaatsen stoppen met contant geld.

  reageer
 • Didi

   

  Oké minder zitplaatsen en een smalle doorgang. Wat een vooruitgang.

  reageer
 • Van Haven

   

  Brede gangpaden gaat ten koste van zitplaatsen, ben ik bang.. Het is nu al regelmatig staan als ik na mijn werk naar huis ga. Dat je middenin de bus kunt instappen is toch niets nieuws?? Dat kan al jaren .

  reageer
 • Dirk

   

  binnen een jaar zijn de meeste totaal uitgewoond en afgeragt

  reageer
 • Ron

   

  En zo te zien wordt het meteen duurder, de maandkaart voor zone 5865 met 1 ster van €55,00 staat niet in de webshop, alleen 2 sterren voor €69 euro. 154 euro (11 maanden) duurder per jaar voor een onnodig groter gebied. Goede start, Keolis.

  reageer
 • Ingrid.

   

  Vertrektijden kunnen pas v/a 4 dec. Dat kon nu nog niet. Dan is er ook een nieuw busboekje en kunnen we ook nieuwe abonnement nemen in het nieuwe kantoor binnen in Station. Bussen zijn prachtig.471807

  reageer
 • pieter de oude

   

  Het bedrijf dat daar nu rijdt begon een kleine twintig jaar geleden ook enthousiast en met "nieuwe bussen" aan de klus, echter daarna heeft men heel weinig in vernieuwing geïnvesteerd en alleen op de winkel gepast, oude busjes uit heel het land mochten in Almere nog hun diensten bewijzen.

  reageer
 • Wouter

   

  Het zal mij benieuwen hoe lang het duurt alvorens de nieuwe bussen zijn "uitgewoond" door de Almeerse jongeren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert