D66 zet zich in voor betere spoorverbinding naar het noorden

NOORDOOSTPOLDER • Zo 4 maart 2018 | 14:18 • Zondag 4 maart 2018 | 14:18

D66 gaat zich hard maken voor een betere spoorverbinding tussen het noorden en de rest van Nederland. Dat heeft de partij besloten op het congres in Rotterdam. Aanleiding is een motie die de afdelingen Noordoostpolder en De Fryske Marren hadden ingediend.

In de motie staat dat de ontsluiting van Noord-Nederland met de rest van het land te wensen overlaat, en dat de ontwikkeling van een nieuwe spoorverbinding vanuit de Randstad een grote verbetering zou betekenen, vooral wat betreft de reistijd.

Lijsttrekker Wim van Wegen van D66 Noordoostpolder is blij dat zijn motie is aangenomen. "Echt fantastisch. Ik wist van tevoren niet wat ik moest verwachten, en ik ben vooral blij met de brede steun die de motie op het congres kreeg", zegt Van Wegen. "De Tweede Kamerfractie van D66 moet er nu mee aan de slag, en daarmee komt de spoorverbinding hoog op de landelijke politieke agenda te staan."

De gemeente Noordoostpolder heeft zich vorig jaar op initiatief van de D66-fractie al aangesloten bij de lobby om de in 2007 afgeschoten Zuiderzeelijn toch aangelegd te krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel