Herrema levert ontslagbrief nog niet in

ALMERE • Vr 22 juni 2018 | 18:00 • Vrijdag 22 juni 2018 | 18:00

Oud PvdA-wethouder Tjeerd Herrema levert zijn ontslagbrief nog niet in. Hij wil dat pas doen als burgemeester Franc Weerwind helderheid heeft gegeven over het al dan niet opzeggen van het vertrouwen door collegeleden in hem als wethouder vorige week. Herrema heeft zijn brief aan de burgemeester op zijn Facebook-pagina geplaatst.

Volgens Herrema heeft hij tijdens een extra collegevergadering van burgemeester en wethouders vorige week donderdag nadrukkelijk gevraagd of de andere collegeleden nog vertrouwen in hem hadden. Alle collegeleden, op PvdA-collegawethouder Jerzy Soetekouw na, zouden geen vertrouwen meer in hem hebben gehad. Zij zouden zich hebben aansloten bij hun fracties.

Wethouder Van Garderen ontkende


Herrema stelt dat dit niet overeenkomt met de uitspraak van VVD-wethouder Hilde van Garderen afgelopen donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Van Garderen zei tijdens deze openbare vergadering dat het college het standpunt had ingenomen om het onderzoek naar de klacht van de krant Almere Deze Week tegen Herrema af te wachten. In de besluitenlijst van het college van afgelopen donderdag wordt dit overigens bevestigd. De woordvoerder van de burgemeester heeft nog niet gereageerd op vragen van Omroep Flevoland.

Herrema legde afgelopen donderdag zijn functie neer omdat de coalitiepartijen VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie, en hun wethouders het vertrouwen in hem zouden hebben opgezegd. De fractievoorzitters van de coalitiepartijen erkenden dit. De krant Almere Deze Week meende dat de werkrelatie met Herrema was verstoord nadat hij persoonlijke berichten zou hebben verstuurd. 

Herrema stopt met typen ontslagbrief


Herrema noemt het opzeggen van het vertrouwen in hem door coalitiepartijen en collegeleden essentieel voor zijn vertrek. "Nu mevrouw van Garderen dit ontkent in het openbaar in de raadszaal ook nog namens het gehele college wordt het geheel mistig. Los van de beoordeling van de gang van zaken is het ontkennen van de gang van zaken vast een vergissing geweest of ik heb zitten dromen in de bewuste vergadering."

Hij gaat ervan uit dat Weerwind hem kan bevestigen dat hij de gang van zaken niet heeft gedroomd. Zodra hij die bevestiging binnen heeft, maakt hij zijn ontslagbrief af, zo schrijft hij in zijn brief aan de burgemeester.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel