Herrema: rapport Ombudsman komt week later

ALMERE • Di 19 juni 2018 | 22:59 • Dinsdag 19 juni 2018 | 22:59

Het rapport van de Ombudsman over de klacht van Almere deze Week tegen voormalig PvdA-wethouder Tjeerd Herrema, verschijnt waarschijnlijk volgende week in plaats van deze week. Dat schrijft de ex-wethouder van Almere op zijn Facebookpagina

 

Herrema stapte vorige week zelf op nadat Almere Deze Week een klacht over hem had ingediend bij de burgemeester. Aanleiding was een 'broekzakgesprek', het woord Cymbub en een reeks emoticons die de wethouder stuurde aan een verslaggever van het huis-aan-huisblad. Volgens Herrema berustte de hele kwestie op misverstanden, maar volgens Almere Deze Week waren de berichten seksueel getint en werd daardoor de werkrelatie verstoord. 

De voormalig wethouder stapte op, omdat het voelde of hij geen vertrouwen meer kreeg. "Er is woensdag door de fractievoorzitters van de coalitiepartijen het vertrouwen in mij opgezegd. Uitgezonderd mijn partij, de PvdA. Dat is de gang van zaken zoals die in de wandelgangen is gegaan. Het is een cultuur waarin ik niet kan of wil werken", zei Herrema in zijn speech. 

In het Facebookbericht dat hij dinsdagavond publiceerde, spreekt Herrema zijn dank uit voor diverse steunbetuigingen en is hij daarnaast opnieuw kritisch over het gedrag van coalitiepartijen. Volgens Herrema rust op de PvdA-fractie nu een moeilijke taak: "Om de gang van zaken zichtbaar te maken, te duiden en op basis daarvan te zien of en zo ja wat er moet gebeuren om verdere samenwerking (in het college, red.) mogelijk te maken. De gebeurtenissen vanaf dinsdag zijn hierin cruciaal", zo schrijft Herrema. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel