Tijgermug aangetroffen op bedrijventerrein De Vaart

ALMERE • Di 26 juni 2018 | 16:55 • Dinsdag 26 juni 2018 | 16:55

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een Aziatische tijgermug aangetroffen op bedrijventerrein De Vaart in Almere Buiten. Dat meldt de gemeente. De tijgermug komt hier van nature niet voor en wordt door de NVWA bestreden. Vier jaar geleden was het insect ook al gezien op De Vaart. Eerder werd de mug ook aangetroffen in Zeewolde, Lelystad en Emmeloord.

Eitjes van deze insectensoort kunnen een lang transport uit tropische landen overleven. Doorgaans gaat het om transporten van autobanden of planten, zoals lucky bamboo. Een verbod op de import van deze goederen vond minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport niet nodig. De kans dat de mug ziektes in Nederland overbrengt is namelijk verwaarloosbaar. Deze ziekten komen volgens het RIVM in Nederland vrijwel niet voor. Alleen muggen die besmet zijn - door eerst een ziek persoon te steken, kunnen ziekten overbrengen.

Nog deze week wordt begonnen met de bestrijding van de mug in een straal van 500 meter rond de vindplaats in Almere Buiten. De NVWA verspreidt in dit gebied een brief over de vondst en de bestrijdingsmaatregelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel