Bedrijventerrein Flevokust wordt zes keer groter

LELYSTAD • Di 25 september 2018 | 23:07 • Dinsdag 25 september 2018 | 23:07

Het binnendijkse deel van bedrijventerrein Flevokust wordt zes keer groter. De gemeenteraad van Lelystad stemde dinsdagavond voor de uitbreiding het binnendijkse deel van de overslaghaven. Het terrein gaat van 7 naar 43 hectare.

Volgens wethouder Janneke Sparreboom is het belangrijk dat het bedrijventerrein groter wordt. "Er is zeker belangstelling. Er zijn drie bedrijven die een reservering hebben gedaan." Die bedrijven hebben volgens Sparreboom meer grond nodig dan de zeven hectare die nu beschikbaar is.

De drie bedrijven willen volgens Sparreboom 18 hectare grond gebruiken. De wethouder verwacht dat er meer bedrijven naar het bedrijventerrein bij de overslaghaven komen. "We merken dat zo'n bedrijventerrein bij de overslaghaven een unieke plek is. Er is veel belangstelling," aldus de wethouder.

'Niet zomaar akkoord'
Alle raadsleden gingen akkoord met de voorgestelde uitbreiding van het bedrijventerrein. Eerder lieten de PVV en Leefbaar Lelystad weten niet klakkeloos akkoord te gaan. "We zijn niet tegen de uitbreiding en niet tegen de werkgelegenheid," zei fractievoorzitter Jack Schoone van Leefbaar Lelystad. "Als we gaan tegenstemmen worden we weer 'de tegenpartij', dat willen we ook niet. We willen wel alles kritisch volgen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel