Loek Winter: ziekenhuizen zijn geslachtofferd door verzekeraars

FLEVOLAND • Di 23 oktober 2018 | 20:53 • Dinsdag 23 oktober 2018 | 20:53

De aandeelhouders van de MC IJsselmeerziekenhuizen en het MC Slotervaart halen in een persbericht hard uit naar de zorgverzekeraars. De ziekenhuizen zijn door de verzekeraars 'in één klap geslachtofferd', zo schrijven ze.

Onder de aandeelhouders bevinden zich Loek Winter en Willem de Boer, die de ziekenhuizen in Flevoland zo’n tien jaar geleden overnamen. Dat gebeurde toen met financiële hulp van de overheid. Na de ziekenhuizen jarenlang te hebben bestuurd, gaf Winter de dagelijkse leiding in februari uit handen. De Boer deed dat in september. Als aandeelhouder zijn ze dus nog wel aan de ziekenhuizen verbonden.

'Uitgeknepen'
Volgens Winter hebben de zorgverzekeraars de tarieven die ze aan de ziekenhuizen uitkeren de afgelopen jaren geknepen. Dat terwijl de zorginstellingen volgens hem 'de goedkoopste aanbieders qua zorg in de regio' zijn.

De aandeelhouders zeggen onderzocht te hebben of de handelwijze van de verzekeraars door een rechtbank kan worden aangepakt. Dat is volgens hen het geval, al kunnen ze zelf geen zaak beginnen. Ze hopen dat de curator van de ziekenhuizen dat wel doet. Ze zien een kort geding voor zich, waarin geëist wordt dat de zorgverzekeraars hun besluit herzien.

Zilveren Kruis
Zorgverzekeraar Zilveren Kruis liet eerder op de dag weten dat 'gebruik van premiegelden om financiële verliezen van een zorgaanbieder te compenseren niet binnen haar beleid past'. Zilveren Kruis is de grootste verzekeraar waarmee de MC Groep zaken doet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel