Emoties lopen op tijdens informatieavond over de zorg

LELYSTAD • Za 10 november 2018 | 13:20 • Zaterdag 10 november 2018 | 13:20

Ongeveer 100 mensen zijn vrijdagavond naar de informatieavond gekomen in de Flevomeerbibliotheek over de toekomst van de zorg. De SP in Lelystad organiseerde deze bijeenkomst om inwoners te informeren over de situatie in het MC Zuiderzee in Lelystad.

De bijeenkomst trok vooral bezoekers die zorg nodig hebben of in het ziekenhuis werken. "Wij stonden te flyeren voor het ziekenhuis en merkten dat veel mensen boos waren en zich afvroegen hoe dit nou kan", vertelt Alexander Sprong van de SP. "Toen hebben we als partij deze avond georganiseerd om mensen daar antwoorden op te geven."

Emoties liepen hoog op
Bij enkele aanwezigen liepen de emoties hoog op. Ze maken zich ernstig zorgen over de toekomst van de IJsselmeerziekenhuizen. "Mijn schoondochter werkt in het ziekenhuis en daar zit ik heel erg mee", vertelt een man geëmotioneerd. "Ik leef heel erg mee met de cliënten die daar niet meer terecht kunnen. Ik heb het idee dat veel mensen daar doof voor zijn".

Invloed zorgverzekeraar
Tijdens de presentatie werd er ingezoomd op hoe het ziekenhuis failliet heeft kunnen gaan en werd de invloed van de zorgverzekeraars besproken. Bezoekers konden aan onder andere een huisarts en Tweede Kamerlid Henk van Gerven vragen stellen over het faillissement en hoe het nu verder moet met de zorg in de regio.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel