B&W: 100 miljoen investeren in Stadshart

LELYSTAD • Za 1 december 2018 | 10:33 • Zaterdag 1 december 2018 | 10:33

De ontwikkeling van het Stadshart van Lelystad is zó belangrijk voor de toekomst van de stad dat de komende vijf jaar voor minimaal 100 miljoen geïnvesteerd zou moeten worden. Dat is de ambitie van het college van burgemeester en wethouders.

In een informatienota aan de gemeenteraad wordt gesproken over 'een voorzichtige prognose'. De focus ligt op een kleiner winkelgebied, de bouw van zo'n 400 woningen in de midden- en hogere prijsklasse en het verfraaien van de openbare ruimte.

Bewuste keuze
Leegstand is al jaren een hardnekkig probleem in het Stadshart. Een compact winkelcentrum wordt als de oplossing gezien. De trend is dat ondernemers vanuit de Neringpassage naar aantrekkelijkere locaties verhuizen. Op de oude plek staan winkels leeg, maar dat is een bewuste keuze. De komst van Uno, Brownies & Downies en de Tosti Club doet vermoeden dat de strategie werkt.

Ontwikkelaars benaderd
De belangrijkste nieuwbouwlocaties zijn de woonwijk Parkwijk aan de oostzijde van het centrum en het Theaterkwartier aan de noordkant. De bouw van Parkwijk start naar verwachting volgend voorjaar. Voor het Theaterkwartier (horeca, bioscoop, wonen) worden drie ontwikkelaars door de gemeente benaderd en voor het hele gebied moet in 2019 een bestemmingsplan openbaar worden.

Serieuze interesse
De gemeente schermt al jaren met de komst van een bioscoop in het Theaterkwartier. Het laatste nieuws vanuit het Stadhuis is dat een exploitant 'serieuze interesse' heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel