Amvest en gemeente tekenen volgende week voor Floriade

ALMERE • Vr 14 december 2018 | 0:42 • Vrijdag 14 december 2018 | 0:42

Projectontwikkelaar Amvest en de gemeente Almere zetten volgende week donderdag hun handtekening onder de ontwikkelingsovereenkomst van het Floriadeterrein. Dat zegt wethouder Loes Ypma. De gemeenteraad van Almere ging vorige week al akkoord met de deal.

Tijdens de Politieke Markt van donderdagavond vroeg de PVV tekst en uitleg over de stand van zaken. Fractievoorzitter Toon van Dijk gaf aan verwarrende berichten te hebben gelezen over het uitblijven van een definitief akkoord.

Ypma verzekerde hem dat er niks aan de hand is. "De gemeenteraad is het hoogste orgaan van de gemeente, die is vorige week akkoord gegaan. En de Raad van Commissarissen is het hoogste orgaan van Amvest, die gaan vrijdag akkoord." Vervolgens worden op 20 december de definitieve handtekeningen gezet.

Jachthaven Haddock
De gemeenteraad stemde donderdagavond ook definitief in met het uitkopen van jachthaven Haddock. Door dat besluit is een belangrijke drempel weggenomen. Haddock heeft namelijk nog een zaak tegen het bestemmingsplan lopen bij de Raad van State. Als onderdeel van de uitkoopregeling is afgesproken dat Haddock die rechtszaak intrekt.

Ook een fout in het bestemmingsplan, volgens Ypma een 'menselijke tekenfout' is donderdagavond door de gemeenteraad hersteld. "Dus nu staat er echt helemaal niets meer in de weg en kan de Raad van State akkoord gaan. En kunnen we dus daadwerkelijk beginnen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel