Nieuwe afbeeldingen Kamp Seedorf sieren Stationsplein

ALMERE • Di 18 december 2018 | 17:30 • Dinsdag 18 december 2018 | 17:30

Het Almeers-Amsterdams kunstenaarscollectief Kamp Seedorf heeft twee nieuwe werken in Almere. Naar eigen zeggen de twee "grootste pieces in Almere ooit". Beide kunstwerken zijn te zien aan het Stationsplein.

Op een van de afbeeldingen staat de Almeerse muziekproducer Esko. Nummers van zijn hand zijn al miljoenen keren bekeken op YouTube. Dinsdag zag de Almeerder zijn portret van Kamp Seedorf voor het eerst. "Ik heb er bijna geen woorden voor. Ik vind het echt super tof", laat hij weten.

Tijdens Esko's bezoek aan het Stationsplein bleef hij niet onopgemerkt. Fans herkenden hem en wilden met de Almeerder op de foto. Ze lieten weten te houden van zijn raps en beats. Een van de fans laat weten: "Voor Almere is hij een popidool."

Over al die belangstelling zegt Esko: "Zonder mijn fans en luisteraars was ik niks. Dit heb ik aan hen te danken. Shout-out naar alle fans. Ik hou van jullie."

Straatkunst
Kamp Seedorf is bekend om hun street-art. Vaak beelden de kunstenaars voetballers of rappers af. Een van hun bekendste werken is de Damsko Strijder, een afbeelding van Eberhard van der Laan getooid met een Ajax-sjaal.

De leden van Kamp Seedorf, die nooit op de voorgrond treden, gaven vorig jaar een interview aan Omroep Flevoland waarin ze vertellen over hun werkwijze.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel