Minister Schouten op Urk op belangrijke dag voor vissers

URK • Wo 13 februari 2019 | 10:10 • Woensdag 13 februari 2019 | 10:10

Minister Carola Schouten van Visserij was woensdagochtend op Urk om pulskorvissers bij te staan. Voor hen is het een belangrijke dag omdat in Straatsburg wordt besloten of pulskorvisserij in Europa wordt afgeschaft. "Het ziet er niet goed uit voor de pulskor", zei Schouten dinsdag al in de Tweede Kamer.

Schouten woonde eerst een kerkdienst bij in de Ichtuskerk omdat het Biddag is op Urk. Daar werd uitgebreid stilgestaan bij de situatie rond pulskor. Daarna ging de minister met een aantal vissers in gesprek. In een toespraak noemde ze het een dubbele dag. Er zit volgens haar veel frustratie bij de vissers, maar ook bij haar. Ze vond het mooi de dag met een kerkdienst te beginnen.

Woensdagmiddag is in Straatsburg de zogenoemde triloog bijeen. Dat zijn vertegenwoordigers van de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van Ministers. Gezamenlijk bepalen zij of pulskor gelegaliseerd wordt of dat er een verbod komt. De verwachting is dat deze methode niet meer mag van Europa. Nederlandse vissers vinden de pulskor beter voor het milieu. Milieugroepen en Franse vissers bestrijden dat en zeggen dat de elektriciteit het leven in de zee juist doodt.

Omroep Flevoland is in Straatsburg waar het besluit in de loop van de middag naar buiten wordt gebracht. Via radio, tv en website wordt dat nieuws meteen gemeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel