CU en CDA willen duidelijkheid over Kornwerderzand

URK • Vr 8 maart 2019 | 13:56 • Vrijdag 8 maart 2019 | 13:56

Er moet snel duidelijkheid komen over de verbreding van de sluis bij Kornwerderzand. Dat vinden Tweede Kamer-partijen ChristenUnie en CDA. Onder meer bedrijven op Urk kunnen profiteren van een grotere sluis in de Afsluitdijk.

ChristenUnie en CDA hebben schriftelijke vragen ingediend over uitlatingen van premier Mark Rutte. Hij zei vorig weekend 'optimistisch' te zijn over een 'proces dat de goede kant op gaat'. De twee partijen willen nu weten in welke fase het proces staat. "De verbreding van de sluis bij Kornwerderzand is belangrijk voor Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland en het bedrijfsleven", vertelt CU-Kamerlid Stieneke Van der Graaf. "Hoe eerder er duidelijkheid is, hoe beter."

In 2016 nam de Tweede Kamer een motie aan die het kabinet opriep werk te maken van de verbreding van de sluis en in 2019 tot een 'realisatiebesluit' te komen.

Lokale overheden en het bedrijfsleven zijn bereid om aan de sluis mee te betalen. Zo heeft Urk onder voorwaarden een half miljoen euro toegezegd. Het kabinet moet volgens ChristenUnie en CDA het voortouw nemen om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel