Twee aanhoudingen bij politiecontroles rond Urk

URK • Di 12 maart 2019 | 19:34 • Dinsdag 12 maart 2019 | 19:34

Bij een politiecontrole langs de Domineesweg in Noordoostpolder zijn dinsdagavond twee mannen aangehouden. Dat gebeurde bij de carpoolplaats bij de afrit Nagele/Urk van de A6. Volgens de politie kon een van hen zich niet legitimeren. De ander had een honkbalknuppel bij zich. De knuppel is in beslag genomen.

De politie hield dinsdagavond langs alle toevalswegen naar Urk controles. Bestuurders moesten zich legitimeren. In sommige gevallen werden ID-kaarten gefotografeerd. Verschillende bestuurders mochten niet doorrijden en werden de A6 weer opgestuurd.

De controles vonden plaats vanwege sterke geruchten dat er represailles zouden gaan plaatsvinden op Urk na de mishandeling van een vrouw maandagavond. In diverse WhatsApp-gesprekken was te lezen dat mensen van Marokkaanse en Turkse afkomst onderweg waren naar Urk om te vechten. In Urker WhatsApp-groepen was dinsdag racistische taal te lezen en dreigde een 21-jarige man in een filmpje met een nepvuurwapen. Hij is dinsdagavond aangehouden door de politie.

In het centrum van Urk bleef het dinsdagavond relatief rustig. Er reden wel veel Urker jongeren rond op brommers en scooters. Ook werd vuurwerk afgestoken. Snackbar Willem de Boer was uit voorzorg eerder gesloten. De ongeregeldheden van maandagavond begonnen in de buurt van de snackbar. Dinsdagavond hadden zich voor de deur opnieuw Urker jongeren verzameld. Rond 19:30 uur ging de deur daarom uit voorzorg op slot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel