Oproep om te vechten en bedreiging met pistool

URK • Di 12 maart 2019 | 15:29 • Dinsdag 12 maart 2019 | 15:29

Op social media verschijnen dinsdag verschillende oproepen om te komen vechten op Urk. Aanleiding zijn de ongeregeldheden die maandagavond plaatsvonden bij snackbar Willem de Boer en aan de Noorderpalen.

Daarbij raakte een Nederlandse jongen met een Marokkaanse achtergrond en zijn moeder gewond. Via een Facebookpagina voor moslims wordt opgeroepen om wraak te nemen op Urk. Daarbij wordt ook een locatie en tijdstip genoemd. Verder worden foto's en profielen van Urkers gedeeld die betrokken zouden zijn bij de ruzie maandagavond.

De opruiing komt ook uit de Urker gemeenschap. Op Urk zijn meerdere WhatsApp-groepen actief waarin wordt opgeroepen om de 18-jarige Soufyan aan te pakken. Alleen al voor dinsdagavond circuleren er twee momenten om bij elkaar te komen en over te gaan tot actie.

"Souf ik heb een berichtje voor je man. Je gaat kogels eten vriend".

— bron WhatsApp

Daarnaast wordt binnen de appgroepen racistische taal geuit en is er een filmpje te zien waarop een jongen met een pistool dreigt en zegt: "Souf ik heb een berichtje voor je man. Je gaat kogels eten vriend".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel