Statenfracties maken kennis met FvD

FLEVOLAND • Vr 22 maart 2019 | 17:14 • Vrijdag 22 maart 2019 | 17:14

Fractievoorzitter Gert-Jan Ransijn van Forum voor Democratie hoopt op korte termijn een informateur aan te stellen. Ransijn zegt daarvoor een paar kanshebbers te hebben.

Vrijdagmiddag was een eerste bijeenkomst op het provinciehuis in Lelystad met alle fractievoorzitters van de Flevolandse partijen. Volgens Ransijn is er unaniem besloten dat zijn partij het voortouw zal nemen om een college van Gedeputeerde Staten te vormen. Forum voor Democratie kwam deze week met acht zetels als grootste uit de verkiezingen.

De informateur moet verkennende gesprekken gaan voeren. Ransijn wil weten of partijen bereid zijn om deel te nemen aan het college. Ook is hij benieuwd naar de voorwaarden.

Mogelijke coalities
Ransijn wil nog niet vooruitlopen op mogelijke samenwerkingen met andere partijen. Voor een college zijn minstens 21 zetels nodig om op een meerderheid in de staten te kunnen rekenen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel