Meeste bewoners Diamondiaal vertrokken

ALMERE • Di 16 april 2019 | 9:25 • Dinsdag 16 april 2019 | 9:25

Woonproject Diamondiaal in het Almeerse Oosterwold is dinsdag grotendeels ontruimd. Op zes huurders na zijn alle andere bewoners vertrokken naar andere huisvesting.

Rond 8:45 uur arriveerde de deurwaarder. Ook waren zes politieagenten ter plaatse. Zij gingen kamer voor kamer langs om te kijken welke bewoner de huur heeft verlengd en wie weg moet.

Volgens Layana Mokoginta van woningcorporatie Meerwonen zijn vandaag zeven gezinnen en negen alleenstaanden vertrokken. Zij hebben via het Leger des Heils en de gemeente tijdelijke huisvesting gekregen in huurwoningen van Ymere, De Alliantie en via zorginstellingen. De zes huurders die blijven hebben een nieuw contract van Meerwonen geaccepteerd. Dat betekent meestal wel dat zij fors meer huur gaan betalen.

Het complex in de wijk Oosterwold werd ontruimd vanwege een financieel conflict tussen verhuurder Diamondiaal en woonfonds Meerwonen. Volgens Meerwonen hield Diamondiaal zich niet aan de afspraken. Na een gang langs de rechter werd bepaald dat Diamondiaal het complex vandaag leeg moest opleveren. Zes huurders probeerden uitzetting nog met een kort geding te voorkomen, maar de rechter wees dat af.

Meerwonen gaat de gebouwen eerst inspecteren en waar nodig reparaties uitvoeren. Daarna komen er nieuwe huurders. Dat zullen net als voorheen statushouders zijn en mensen met een te laag inkomen voor een reguliere woning. Zij worden gehuisvest in kamers, maar die worden niet verhuurd als zelfstandige woonruimte. Over enige tijd overweegt Meerwonen om het project uit te besteden aan een nieuwe wooncorporatie. Of het dan Diamondiaal blijft heten is onzeker.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (10)

 • Jojo

    Wo 17 april Woensdag 17 april

  De kamers worden straks helemaal niet meer verhuurd aan mensen met een te laag inkomen. De huur is namijk verdubbeld, en alleen mensen met een stevig gevulde portemonnee krijgen van Meerwonen een contract aangeboden. Tenzij je statushouder bent natuurlijk, dan kan meneer van Uffelen zijn lekkere subsidie pakken.

  Meerwonen heeft zelf financieel wanbeleid gevoerd en in de rechtszaak aangegeven er financieel flink beroerd voor te staan. Dikke kans dat we dezelfde beelden over een paar maanden opnieuw zien, als de nieuwe huurders ook niet genoeg geld in het laatje blijken te brengen en de toko alsnog failliet gaat.

  Zo houd je de opvang wel gaande...

  reageer
 • Huurder

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Verhuiswagen?! Ik heb altijd zelf mijn spullen moeten sjouwen (4 verhuizingen in 4 jaar gehad), gelukkig met wat hulp maar nee, een verhuiswagen, daar heb ik al helemaal geen geld voor...

  reageer
 • Boels

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  En ik maar denken dat illegalen bij de IND thuishoren.
  Of is de wet handhaven niet meer nodig in Almere?

  reageer
 • Jessica

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Hallo mensen, vorige week in de gemeenteraad: het gaat hier om Nederlanders en om mensen die legaal in NL zijn. Alleen die mensen mogen zich inschrijven bij de gemeente. Niks illegalen. En daarvan worden de gezinnen geholpen aan een tijdelijke nieuwe plek, omdat het daar om kinderen gaat. Die wil je niet op straat hebben. En in 2 gevallen om mensen met een zorgprobleem.

 • Dirk

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Almere doet zelf waar ze zin in hebben .

 • Dr. Jake

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Voor illegalen niets regelen!

  reageer
 • Jantje

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Een "gewoon" mens wordt met alles wat hij/zij heeft zonder pardon op straat gezet . In dit geval wel vervangende woonruimte regelen is ongelijke behandeling dus ...discriminatie vanuit de gemeente !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Begrijp ik het nou goed dat het om 6 in Nederland illegaal verblijvende gezinnen gaat? En dat die netjes worden verhuisd naar een nieuwe woonruimte.?

  reageer
 • Dirk

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  ja dat begrijp je goed .

 • Ron (andere)

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  opvallend vaag beschreven "oplossing" maar wat dat dan is ?

 • Pieter

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Groot gedeelte is illegaal. Verdwijnen dus in de anonimiteit.

  reageer
 • Chantel

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  zeer duidelijke artikel in de krant vandaag: die mevrouw, de directeur van diamondiaal en van inspiratie inkt is zeer bewust zeer fout geweest en heeft deze mensen niet geholpen maar gebruikt. en nu, nu geeft ze iedereen de schuld. wegwezen mevrouwtje!

  reageer
 • Hans49

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Eindelijk een dappere gemeente....
  De gemeente doet eindelijk wat het moet doen, behalve dan wéér vervangende woonruimte aanbieden.

  reageer
 • Henk

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  laffe gemeente

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert