Meeste bewoners Diamondiaal vertrokken

ALMERE • Di 16 april 2019 | 9:25 • Dinsdag 16 april 2019 | 9:25

Woonproject Diamondiaal in het Almeerse Oosterwold is dinsdag grotendeels ontruimd. Op zes huurders na zijn alle andere bewoners vertrokken naar andere huisvesting.

Rond 8:45 uur arriveerde de deurwaarder. Ook waren zes politieagenten ter plaatse. Zij gingen kamer voor kamer langs om te kijken welke bewoner de huur heeft verlengd en wie weg moet.

Volgens Layana Mokoginta van woningcorporatie Meerwonen zijn vandaag zeven gezinnen en negen alleenstaanden vertrokken. Zij hebben via het Leger des Heils en de gemeente tijdelijke huisvesting gekregen in huurwoningen van Ymere, De Alliantie en via zorginstellingen. De zes huurders die blijven hebben een nieuw contract van Meerwonen geaccepteerd. Dat betekent meestal wel dat zij fors meer huur gaan betalen.

Het complex in de wijk Oosterwold werd ontruimd vanwege een financieel conflict tussen verhuurder Diamondiaal en woonfonds Meerwonen. Volgens Meerwonen hield Diamondiaal zich niet aan de afspraken. Na een gang langs de rechter werd bepaald dat Diamondiaal het complex vandaag leeg moest opleveren. Zes huurders probeerden uitzetting nog met een kort geding te voorkomen, maar de rechter wees dat af.

Meerwonen gaat de gebouwen eerst inspecteren en waar nodig reparaties uitvoeren. Daarna komen er nieuwe huurders. Dat zullen net als voorheen statushouders zijn en mensen met een te laag inkomen voor een reguliere woning. Zij worden gehuisvest in kamers, maar die worden niet verhuurd als zelfstandige woonruimte. Over enige tijd overweegt Meerwonen om het project uit te besteden aan een nieuwe wooncorporatie. Of het dan Diamondiaal blijft heten is onzeker.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel