CU, CDA en VVD reageren niet op PvdA-bom onder college

FLEVOLAND • Do 18 april 2019 | 22:30 • Donderdag 18 april 2019 | 22:30

ChristenUnie, CDA en VVD willen niet reageren op de dreiging van de PvdA om uit de onderhandelingen voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten te stappen. Volgens de partijen moet het onderwerp eerst intern en onderling worden besproken.

De PvdA liet donderdagmiddag weten alleen verder te gaan met de onderhandelingen als Forum voor Democratie afstand neemt van zes standpunten. Onder meer over het klimaat, vrouwen, en een dominant blank Europa.

Afspraak
Gert-Jan Ransijn van Forum voor Democratie in Flevoland laat weten verrast te zijn door de handelwijze van de PvdA. Ransijn kijkt uit naar een afspraak die woensdag staat gepland met het beoogde college dat naast Forum zou bestaan uit PvdA, VVD, CDA en Christenunie.

Ransijn had de actie van PvdA onder meer niet zien aankomen vanwege een toezegging van PvdA-fractievoorzitter Willem de Jager aan informateur Annemarie van Gaal. De Jager had in een schriftelijke verklaring laten weten op voorhand geen partijen uit te sluiten.

VVD, CDA en ChristenUnie wachten nu ook eerst het geplande gesprek van woensdag af. Ze gaan ervan uit dat de PvdA daar ook bij aanwezig is. Tot die tijd laten de partijen zich nog niet uit over de actie van de sociaaldemocraten.

Overijssel
De PvdA in Overijssel besloot donderdag uit de onderhandelingen voor een nieuw college te stappen vanwege Forum. Dat deed de fractie na forse kritiek vanuit de achterban.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel