PvdA stapt uit onderhandelingen voor nieuw college GS

FLEVOLAND • Wo 24 april 2019 | 21:42 • Woensdag 24 april 2019 | 21:42

De PvdA is uit de onderhandelingen gestapt voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten. De vijf beoogde coalitiepartijen hebben woensdag urenlang met elkaar overlegd, maar de PvdA ziet onvoldoende houvast om de formatiefase in te gaan. Dat is op dit moment een brug te ver, aldus de PvdA in een verklaring.

Na de verkiezingen voor Provinciale Staten adviseerde informateur Annemarie van Gaal een college van Forum voor Democratie, PvdA, VVD, CDA en ChristenUnie. Vorige week liet de PvdA weten dat de ze alleen verder willen met de onderhandelingen als Forum voor Democratie afstand neemt van zes standpunten die de partij volgens de PvdA heeft. De PvdA doelt daarbij onder meer op punten over een dominant blank Europa, fossiele brandstoffen en een meldpunt voor linkse leraren.

Forum voor Democratie reageerde verrast op de eisen van de PvdA. De andere partijen wilden niet reageren. Over het verloop van het overleg van woensdag is verder nog niets bekend. De PvdA wil pas donderdag een toelichting geven op het besluit en de andere onderhandelaars konden woensdagavond nog niet zeggen hoe het nu verder gaat. Ze gaan daarover eerst met hun fracties overleggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel