'Groep van zeven moet SV Lelystad '67 redden'

LELYSTAD • Do 25 april 2019 | 16:36 • Donderdag 25 april 2019 | 16:36

Zeven personen die niet actief zijn bij voetbalvereniging SV Lelystad '67 willen de club redden van de ondergang. De zeven hebben zich gemeld bij oud-profvoetballer en hoofd-jeugdopleidingen Ruben Schaken. Dit liet hij donderdagmiddag weten in de radio-uitzending van Dit is Flevoland.

"Ik heb besloten de namen nog niet te noemen, maar ze hadden een fantastisch verhaal. Het zijn onafhankelijke mensen, die de club echt willen bijstaan", aldus Schaken.

Hulp van buitenaf
Volgens Schaken zou het goed zijn als externe mensen de club helpen. "Het ligt niet aan het huidige bestuur, maar de club is altijd bestuurd door mensen die nauw bij de club betrokken zijn. Het zijn capabele mensen met bedrijven of een rechten-en-marketing studie."

Maandagavond zal in de Algemene Leden Vergadering duidelijk worden wie de zeven zijn. Er is al een plan uitgewerkt en maandag zal hierover gestemd worden.

Schuld
SV Lelystad '67 kan al tijden geen volwaardig bestuur formeren en heeft een schuld van 65 duizend euro bij de verhuurder, Sportbedrijf Lelystad. Eerder werd duidelijk dat een groep van 24 leden het vertrek van het huidige bestuur wil afdwingen.

Samenwerken
Schaken roept op tot samenwerking. "Ik zie het niet als een wedstrijd, wij willen gewoon verenigen. De ondergang doet pijn en er is werk aan de winkel. We doen het sportief goed en ook op financieel gebied kunnen we er samen uit komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel