Laarzen blijven in de tent op eerste Lowlandsdag

BIDDINGHUIZEN • Vr 16 augustus 2019 | 16:38 • Vrijdag 16 augustus 2019 | 16:38

De eerste festivaldag op Lowlands verloopt zoals verwacht droog en gemoedelijk. De meegebrachte laarzen blijven nog minimaal een nachtje in de tent liggen. Bezoekers kunnen vrijdag al genieten van tientallen acts met als afsluiter rockband De Staat op het hoofdpodium.

Bezoekers die vrijdagmiddag uit Gelderland richting Biddinghuizen kwamen, hadden te maken met de afsluiting van de Elburgerbrug. Die was na een ongeluk met meerdere voertuigen helemaal afgesloten voor het verkeer. Lowlandsgangers moesten daarom omrijden via Harderwijk of Kampen.

Naast de muzikale optredens, theaterstukken en cabaret wordt er dit jaar ook weer volop geëxperimenteerd. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld hun behoefte doen op een 'smart toilet'. In die wc zitten sensoren om de gezondheid van de gebruiker te onderzoeken. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het zoutgehalte in urine, het stressniveau van de gebruiker en de hartslag wordt via de billen gemeten. Met de meetresultaten van Lowlands kunnen toepassingen in de zorgsector bedacht worden.

Voor alle ins en outs van het festival maakten we eerder dit handige overzicht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel