Raad: vuurwerkbom was 'bewust gepleegde aanslag'

URK • Vr 8 november 2019 | 0:14 • Vrijdag 8 november 2019 | 0:14

De gemeenteraad van Urk heeft de dader of daders van de vuurwerkbom van afgelopen weekend in zware bewoordingen veroordeeld. Dat deden zij donderdagavond met een unaniem ingediende motie in de raadsvergadering.

De gemeenteraad wil dat de opsporing van de daders de hoogste prioriteit heeft van de politie. De gemeenteraad noemt de explosie een 'bewust gepleegde aanslag', waarbij alle grenzen overschreden zijn. Als de explosie daadwerkelijk een represaille was voor een Facebookpost van een plaatsgenoot is dat voor de raad onaanvaardbaar. De daders moeten harde straffen krijgen als zij gepakt worden.

Na de vergadering zijn de gemeenteraad en het college in beslotenheid bijgepraat door de politie. Wat de agenten meedeelden is onbekend.

Overigens klonken ook tijdens de vergadering knallen van vuurwerk in het dorp. Dat bleef in de raadszaal niet onopgemerkt. "De vuurwerkvandalen wanen zich onaantastbaar", aldus burgemeester Ineke Bakker.

In de nacht van zaterdag op zondag ontplofte een zware vuurwerkbom achter de voordeur van een woning aan de Golfoploop. Daarbij raakte niemand gewond, maar de bewoners moesten halsoverkop de zwaarbeschadigde woning verlaten. Het huis is vermoedelijk nog maanden onbewoonbaar. Eén van de bewoners van de getroffen woning was ook bij de raadsvergadering aanwezig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel