16 tips over vuurwerkbom in woning

URK • Wo 27 november 2019 | 13:27 • Woensdag 27 november 2019 | 13:27

16 tips zijn er binnengekomen over de vuurwerkbom die begin deze maand door de brievenbus van een woning op Urk werd gegooid. Vijf van die tips kwamen al tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht binnen, dat dinsdagavond aandacht aan het incident besteedde. Tipgevers noemden namen van mogelijke daders.

De vuurwerkbom zorgde voor enorme schade aan de woning aan de Golfoploop. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om een zelfgemaakte bom. De explosie heeft er volgens een woordvoerdster voor gezorgd dat de woning bol kwam te staan. Er hadden volgens haar doden kunnen vallen.

De politie vermoedt dat de daders zich vergist hebben en dat de vuurwerkbom voor de buren bedoeld was. Die hadden op Facebook een bericht geplaatst over een voorval eerder die avond. Ze hadden een auto zien staan met dozen waarin vuurwerk zou zitten. Op Facebook zetten ze een beschrijving van die auto. De vuurwerkbom zou een wraakactie kunnen zijn voor dat bericht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel