Politie pakt zeven straatrovers op

ALMERE • Di 24 december 2019 | 15:25 • Dinsdag 24 december 2019 | 15:25

De politie heeft zeven jongens aangehouden in verband met meerdere straatroven in Almere. De jongeren komen allemaal zelf ook uit Almere en hebben een leeftijd van 14 tot 17 jaar. Ondanks dat alle berovingen in dezelfde tijd plaatsvonden heeft de politie geen aanwijzingen gevonden dat de drie zaken iets met elkaar te maken hebben.

De drie zaken waarvoor nu verdachten zijn opgepakt speelden allemaal in november en begin december. De berovingen vonden plaats in verschillende delen van de Almere, en gebeuren zowel 's avonds als overdag. Wat wel overeen kwam: In alle gevallen hadden ze het gemunt op telefoons, oordopjes en andere elektronica. Soms werd daarbij geweld gebruikt en raakten de slachtoffers gewond.

Geen bende

Ondanks dat er nu meerdere jongens zijn aangehouden, heeft de politie geen aanwijzing dat er sprake is van een bende. De politie heeft zelfs niet vast kunnen stellen dat de drie straatroven die nu zijn opgelost met elkaar verband houden.

Almere heeft de laatste tijd vaker te maken met straatrovers, die geweld niet schuwen. Daltonschool Helen Parkhurst waarschuwde leerlingen hier zelfs voor en voetbalclub FC Almere adviseerde leden om niet meer alleen naar de club te komen en in groepen naar huis te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel