'Sta bouw van bedrijfswoning Tarpanweg toe'

SWIFTERBANT • Wo 22 april 2020 | 16:18 • Woensdag 22 april 2020 | 16:18

Het college van burgemeester en wethouders van Dronten wil dat de bouw van een bedrijfswoning aan de Tarpanweg in Swifterbant definitief wordt toegestaan. Eerder gaf het college al een bouwvergunning af, maar de rechter trok dat besluit in. Die oordeelde dat het college eerst de gemeenteraad had moeten raadplegen en dat was niet gebeurd. Wethouder Siepel ging daarop door het stof.

Voor de bouw van de bedrijfswoning is een 'verklaring van geen bedenkingen' nodig omdat de woning niet in het bestemmingsplan past. Het afgeven daarvan is een bevoegdheid van de raad. Die stemde in januari uiteindelijk in met de bouw van de woning. Daartegen is bezwaar gemaakt door de buurvrouw, die haar vrije uitzicht dreigt te verliezen. Zij stapte daarom vorig jaar naar de rechter. Tot haar grote verbazing moest zij in de krant lezen over de afgegeven vergunning.

Oordeel blijft hetzelfde
Het college oordeelt dat het bezwaar van de vrouw niets heeft verandert aan de wens om de bouwvergunning te verlenen. Als de raad net zo oordeelt, dan wordt de verklaring van geen bedenkingen voorgelegd aan de rechter. Die besluit uiteindelijk of de bedrijfswoning gebouwd mag worden. Tegen dit besluit kan de buurvrouw nog hoger beroep instellen bij de Raad van State.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel