Klacht topcrimineel 'Noffel' over VVD fractievoorzitter ongegrond verklaard

ALMERE • Di 26 mei 2020 | 11:05 • Dinsdag 26 mei 2020 | 11:05

De Raad van Discipline heeft geoordeeld dat de klacht van topcrimineel Naoufal 'Noffel' F. over de Almeerse VVD fractievoorzitter Ulysse Ellian ongegrond is. Noffel had begin dit jaar een tuchtklacht ingediend tegen de politicus, die ook als advocaat werkt. Volgens de crimineel heeft Ellian op tv als feit gepresenteerd dat F. namens Ridouan Taghi de Almeerse Iraniër Ali Motamed liet liquideren.

Noffel vond dat een advocaat dergelijke uitspraken niet mag doen. Daarom diende hij de klacht in bij de Raad van Discipline, die klachten over advocaten behandelt. Ellian benadrukte dat hij de uitspraken in de uitzending van EenVandaag deed als gemeenteraadslid, niet als advocaat.

De Raad van Discipline heeft gekeken of de uitspraken die Ellian in de tv-uitzending deed, ongeoorloofd zijn ten opzichte van zijn carrière als advocaat. Daar is geen sprake van, was het eindoordeel van de raad. Ook heeft Ellian zich volgens hen op tv niet gepresenteerd als advocaat. Uitspraken die hij deed, staan dus los van zijn beroep.

De rechtbank veroordeelde F. in juli vorig jaar tot levenslang. Hij zou de opdrachtgever zijn van de moord op Motamed. De Almeerder werd in de vroege ochtend van 15 december 2015 doodgeschoten op straat bij zijn huis in de Literatuurwijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel