Commissie: restwarmte en natuur betrekken bij plannen datacenter Zeewolde

ZEEWOLDE • Wo 15 juli 2020 | 19:27 • Woensdag 15 juli 2020 | 19:27

De gemeente Zeewolde heeft van de Commissie voor de milieueffectrapportage advies gekregen over zaken waarbij rekening gehouden moet worden bij de aanleg van een groot datacenter. Er moet vooral aandacht zijn voor de energievraag en de restwarmte die vrij komt als het datacenter in gebruik wordt genomen.

Verder adviseert de commissie aan de gemeente dat goed onderbouwd moet worden waarom juist het nieuwe bedrijventerrein Trekkersveld IV een geschikte locatie is. Daarbij moet ook rekening gehouden worden met de gevolgen voor de aanwezige natuur.

De gemeente moet het bestemmingsplan voor het gebied wijzigen om de vestiging van het datacenter mogelijk te maken. Nu heeft het nog een agrarische bestemming. Zoals bij alle grote bouwplannen in Nederland moet er ook een milieueffectrapportage komen, en daar heeft Zeewolde dus advies over gevraagd bij de Commissie voor de milieueffectrapportage.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel