"Dronten lijkt wel het epicentrum van misstanden te worden"

DRONTEN • Do 30 juli 2020 | 11:09 • Donderdag 30 juli 2020 | 11:09

Politieke partijen in Dronten hebben vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de woon- en werksituatie van arbeidsmigranten in de gemeente. GroenLinks, de PvdA en SP maken zich grote zorgen over "de problemen die zich binnen de gemeentegrenzen lijken af te spelen". Ze stellen: "Dronten lijkt wel het epicentrum van misstanden te worden."

De partijen wijzen naar berichtgeving van verschillende media, waaronder Omroep Flevoland. Daarin komt de slechte staat van de huisvesting naar voren. Onderkomens in gebouwen aan De Drieslag in Dronten zijn verwaarloosd en kamers zijn klein. De FNV klaagt verder over slecht onderhouden sanitair en heeft zorgen over de ventilatie in de onderkomens.

Ook het bedrijfsongeval van Marcin Wosztyl heeft veel indruk gemaakt op de politiek in Dronten. De Poolse man raakte onlangs ernstig gewond aan zijn voeten door een ongeluk met hete olie.

Bezoeken en controleren
De drie Drontense partijen willen dat de gemeente zo snel mogelijk in kaart brengt hoeveel migranten gehuisvest worden in de gemeente en hoe hun woonsituatie eruit ziet. Ook vinden ze dat de gemeente in navolging van Zeewolde zelf ook de huisvesting moet bezoeken en controleren.

De vragen van de drie politieke partijen staan overigens los van de berichtgeving over CDA-raadslid Brenda Berghorst uit Dronten. Donderdag werd bekend dat zij onderdak heeft geboden aan arbeidsmigranten zonder dat ze daar de benodigde vergunning voor had.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel