Eerste politieke reacties op SGP-wethouder: oerdom en niet slim

URK • Do 6 augustus 2020 | 13:47 • Donderdag 6 augustus 2020 | 13:47

"Het is oerdom, niet slim, en op zowel politiek als persoonlijk vlak een drama." Zo luiden de eerste reacties van Urker fractievoorzitters op de handelwijze van SGP-wethouder Geert Post.

Woensdag werd bekend dat de wethouder een nevenfunctie bekleedt in het transportbedrijf van zijn zoon. Dat heeft hij nooit gemeld aan de gemeente, terwijl dat wel verplicht is.

De zoon van Post zelf werd vorige week in het buitenland opgepakt op verdenking van drugssmokkel. In zijn vrachtwagen werd meer dan 400 kilo harddrugs aangetroffen. De Urker zit momenteel vast in de gevangenis in Engeland.

De politieke partijen willen vanavond opheldering van de wethouder. Ze willen weten op welke manier Post bij het bedrijf betrokken is, en waarom hij zijn werkzaamheden niet bij de gemeente gemeld heeft.

Vooruitlopend op de bijeenkomst willen de fractievoorzitters nog niet veel kwijt. Voor ze een oordeel vellen willen ze eerst het verhaal van Post zelf horen. Toch geven de ChristenUnie, het CDA en Gemeentebelangen al aan de zaak hoog op te nemen. CDA'er Hans Crebas zegt dat het sowieso een drama is op persoonlijk en politiek vlak. Anja Keuter van Gemeentebelangen vindt het oerdom om een nevenfunctie niet te melden. Ook begrijpt ze niet waarom de wethouder het niet meteen aan de burgemeester heeft gemeld toen zijn zoon vorige week werd gearresteerd.

De partij van de wethouder, de SGP, is niet voor commentaar bereikbaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel