Kamerleden stellen vragen over branden met zonnepanelen

FLEVOLAND • Do 6 augustus 2020 | 17:44 • Donderdag 6 augustus 2020 | 17:44

Tweede Kamerleden Jaco Geurts en Agnes Mulder (CDA) hebben Kamervragen gesteld over het vrijkomen van glasscherven en andere brokstukken uit zonnepanelen na een hevige brand.

Ze willen onder meer weten of het klopt dat nog niemand heeft nagedacht over wat er moet gebeuren als asdeeltjes van zonnepanelen neerdalen in weilanden en andere gebieden. Ook vragen ze zich af welke mogelijke schadelijke effecten deze asdeeltjes kunnen hebben op de gezondheid van mens en dier.

De vragen worden gesteld naar aanleiding van een grote brand in het Noord-Hollandse Moerbeek. Na de brand lag de omgeving bezaaid met kleine stukjes zonnepaneel die door de brand verspreid waren. In Rutten was vorige week dinsdag ook een grote brand waarbij er zwartgeblakerde stukjes zonnepaneel tussen de gewassen van boeren terecht kwamen.

De Omgevingsdienst Noord-Holland Noord trekt samen op met de Veiligheidsregio Flevoland om na te denken over een oplossing.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel