Rechter vernietigt vergunning, woning mag er toch komen

SWIFTERBANT • Ma 21 september 2020 | 17:13 • Maandag 21 september 2020 | 17:13

En boer uit Swifterbant mag toch een nieuwe bedrijfswoning bouwen aan de Tarpanweg. De rechtbank in Utrecht heeft de bouwvergunning ongeldig verklaard in een kort geding dat zijn buurvrouw aanspande, maar laat de bouw toch doorgaan.

De plannen voor de nieuwe bedrijfswoning zijn in strijd met het bestemmingsplan. De boer vroeg en kreeg daarom toestemming voor de bouw van de gemeente Dronten. Hij kreeg de bouwvergunning, maar de gemeente vergat de benodigde 'verklaring van geen bedenkingen'. De buurvrouw vocht de vergunning daarom aan. De rechtbank gaf haar gelijk en verklaarde de bouwvergunning nietig. Maar omdat de gemeente alsnog met de verklaring is gekomen, mag de boer van de rechter nu toch gaan (af)bouwen.

De buurvrouw had nog een reeks andere argumenten tegen de bouw. Zo wilde ze haar vrije uitzicht niet verliezen. Ook beschuldigde ze de gemeente Dronten met zoveel woorden van vriendjespolitiek. De boer zou bevriend zijn met iemand bij de gemeente, omdat hij die in een e-mail met zijn voornaam had aangesproken. De rechtbank wees al die argumenten af.

Hoewel de buurvrouw niet haar zin heeft gekregen, heeft ze wel de rechtszaak gewonnen. De rechtbank heeft daarom bepaald dat Dronten haar de proceskosten, ruim 1600 euro, moet vergoeden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel