Bestuursdeskundige: 'Raad Urk moet verzwegen rol Geert Post niet pikken'

URK • Di 29 september 2020 | 18:20 • Dinsdag 29 september 2020 | 18:20

Bestuursdeskundige John Bijl van het Periklesinstituut vindt dat de Urker gemeenteraad de verzwegen rol van wethouder Geert Post in het transportbedrijf van zijn zoon niet moet pikken. Dat zegt Bijl in reactie op het integriteitsonderzoek over wethouder Post dat dinsdag is verschenen.

Post heeft volgens de onderzoekers gehandeld in strijd met de Gemeentewet door zijn nevenfunctie van vervoersmanager in het transportbedrijf te verzwijgen. Volgens Bijl zijn die regels en de gedragscode voor bestuurders er niet voor niets. De (schijn van) belangenverstrengeling rond Geert Post, die volgens de onderzoekers van Necker van Naem Integriteit is aangetoond, gaat daarnaast ten koste van de legitimiteit van het openbaar bestuur op Urk.

Bijl wijst er daarnaast op dat Geert Post mogelijk ook nog juridische aansprakelijkheid heeft bij het drugstransport waarvoor zijn zoon momenteel in Engeland vastzit. Volgens Necker van Naem is te verwachten dat Post te maken krijgt met het justitiële onderzoek omdat hij degene was die de contracten voor de rit naar Engeland had geregeld.

Vanavond om 19:00 uur start de vergadering waarin de gemeenteraad en Geert Post debatteren over de uitkomsten van het integriteitsonderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel