Directeur Keolis treedt af

FLEVOLAND • Do 15 oktober 2020 | 16:37 • Donderdag 15 oktober 2020 | 16:37

De CEO van busvervoerder Keolis, Frank Janssen, stapt per 15 november op. Naast de roerige afgelopen maanden, waarin Keolis in opspraak kwam wegens fraude bij de aanbesteding van het busvervoer, spelen privé-omstandigheden een rol.

Keolis won de gezamenlijke aanbesteding van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel, met als gevolg dat Keolis vanaf september 2021 het stadsvervoer in Lelystad zou uitvoeren. Vanaf december 2023 zou daar het streekvervoer in Flevoland bijkomen. Maar nadat fraude aan het licht kwam, werd de aanbesteding ingetrokken.

"Nu Keolis zich weer op de toekomst kan richten, is het voor mij een goed moment om afscheid te nemen", schrijft Janssen in een toelichting op zijn vertrek. "Ik kijk met enorm veel plezier terug op de afgelopen anderhalf jaar waarin ik Keolis heb leren kennen als een mooie OV-onderneming met betrokken en leuke mensen die zich met hart en ziel inzetten."

Marc Renouprez, regionaal directeur Keolis Benelux, neemt de taken en verantwoordelijkheden tijdelijk waar tot geschikte opvolging van Janssen is gevonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel