27-jarige Nathanaël Middelkoop voorgedragen als nieuwe SGP-wethouder

URK • Do 22 oktober 2020 | 17:59 • Donderdag 22 oktober 2020 | 17:59

Nathanaël Middelkoop is namens de SGP voorgedragen als nieuwe wethouder op Urk. Als de gemeenteraad akkoord gaat, wordt de 27-jarige Urker de opvolger van de onlangs opgestapte Geert Post.

Volgens de selectiecommissie van de SGP was Middelkoop de beste kandidaat van de zeven die op de wethoudersvacature hadden gereageerd. "Er is geen sprake van een startpositie van een nieuw college, maar het werk gaat sinds het vertrek van Geert Post gewoon door. Nathanaël is het meest bekend met de lopende dossiers en de plannen van de gemeenteraad en het college", aldus de partij. Wel was de concurrentie volgens de SGP groot: "Dat was een worsteling voor de commissie, omdat meerdere personen benoembaar bleken."

Nieuwe rol als wethouder is 'spannend'
Middelkoop zegt heel veel zin te hebben in het invullen van het wethouderschap, al had hij dat liever onder andere omstandigheden gedaan: "Het is een mooie uitdaging. Maar ook wel even spannend zo'n nieuwe rol en functie. Ik ga met frisse energie de schouders eronder zetten de komende anderhalf jaar." Middelkoop zal de collegeperiode volmaken tot de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Middelkoop is sinds 2015 voor de SGP actief. Hij was onder meer schaduwlid van de Statenfractie en bestuurslid op Urk en hij is er sinds 2018 raadslid. Hij werkt nu nog als beleidsmedewerker bij VisNed, de belangenvereniging voor kottervissers. Met die baan stopt hij per 1 november. Middelkoop hoopt op 5 november officieel door de gemeenteraad benoemd te worden.

SGP-wethouder Geert Post stapte eind september op nadat een onderzoeksbureau harde conclusies trok over zijn integriteit. Hij had verzuimd een nevenfunctie in het transportbedrijf van zijn zoon te melden. Daardoor handelde hij in strijd met de Gemeentewet en met de plaatselijke integriteitscodes. Ook concludeerden de onderzoekers dat er sprake was geweest van belangenverstrengeling. De nevenfunctie kwam aan het licht na de ontdekking van ruim 400 kilo harddrugs in de vrachtwagen van de zoon van oud-wethouder Post.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel