Naaktrecreatie alleen nog toegestaan bij Laakse Strand

ZEEWOLDE • Do 17 december 2020 | 21:25 • Donderdag 17 december 2020 | 21:25

Naaktwandelen in de natuur in Zeewolde is alleen nog toegestaan bij het Laakse Strand. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad donderdagavond besloten, nadat Staatsbosbeheer had gevraagd om naaktwandelen in de natuur te verbieden. Volgens burgemeester Gerrit Jan Gorter kunnen naaktrecreanten met dit verbod een boete krijgen als ze bloot door het Horsterwold of het Hulkesteinse Bos lopen.

Directeur Christine Kouman van naturistenvereniging NFN Open en Bloot riep de gemeenteraad van Zeewolde op om niet in te stemmen met het verbod. Ze vindt dat de politiek daarmee op de stoel van de rechter gaat zitten. Kouman zou liever zien dat de gemeenteraad van Zeewolde in gesprek gaat met de naturisten voordat het blootloopgebied wordt beperkt tot het Laakse Strand.

Overigens stemde het CDA niet mee over het voorstel, omdat die fractie principieel tegen de fysieke vergadering in congrescentrum The Lux was vanwege de verscherpte coronamaatregelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel