PVV: "Tegen avondklok is niet hetzelfde als vóór geweld"

URK • Ma 25 januari 2021 | 11:53 • Maandag 25 januari 2021 | 11:53

De PVV op Urk is tegenstander van de avondklok, maar dat is iets anders dan voorstander zijn van rellen en geweld. Dat schrijft fractievoorzitter Hendrik Wakker maandag op Instagram.

Hij stelt dat de lokale fracties van het CDA en ChristenUnie onterecht een relatie leggen tussen het avondklok-standpunt van de PVV, en de rellen die zaterdagavond in het havengebied ontstonden. Een aangekondigd protest liep uit de hand. Daarbij is onder meer geweld gebruikt tegen de politie en werd de lokale coronateststraat in brand gestoken.

De PVV en de fractie Hart voor Urk hebben zich vorige week zeer kritisch uitgelaten over de avondklok. "Daarmee is een sfeer gecreëerd van: op Urk doen we er niet aan mee, en dat is in orde", zegt CDA-fractieleider Hans Crebas. "Geluiden die er niet toe hebben bijgedragen dat de wetten op Urk worden nageleefd." Hendrik Wakker schreef op dinsdagavond 19 januari dat zijn partij als de avondklok er zou komen: "... (dan) zullen wij als PVV er alles aan doen om er voor te zorgen dat deze op Urk niet gehandhaafd wordt."

Fractievoorzitter Wakker van de PVV vindt dat hij bij het uiten van zijn ongenoegen over de avondklok en het voorkomen van handhaving binnen de grenzen van zijn democratische mogelijkheden heeft gehandeld. "Het gebruik van rellen en geweld is niet de weg om je stem kenbaar te maken", laat hij maandag weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel