Hart voor Urk legt kritiek op uitlatingen naast zich neer

URK • Ma 25 januari 2021 | 15:27 • Maandag 25 januari 2021 | 15:27

Hart voor Urk voelt zich níet medeverantwoordelijk voor het uit de hand gelopen protest van afgelopen zaterdagavond tegen de avondklok. Bij dat protest ging de coronatestlocatie van de GGD in vlammen op, en er waren vernielingen en gewelddadigheden.

Vorige week stelde Hart voor Urk nadrukkelijk tégen de avondklok te zijn. Bovendien kondigde de fractie aan dat, mocht het toch zover komen, niet te zullen controleren of de burgemeester de avondklok wel voldoende handhaaft.

Dit kwam de partij op forse kritiek te staan van het CDA. Die vindt de teksten opruiend van aard. Ze zouden niet bijdragen aan het naleven van wetten op Urk.

Fractievoorzitter Jan Koffeman van Hart voor Urk vindt dit onzin. Hij zegt dat hij alleen zijn mening over de avondklok heeft gegeven en nooit opgeroepen heeft tot geweld. Wel geeft hij toe dat de woorden van de partij misschien wat ongelukkig zijn overgekomen.

De PVV op Urk, die ook kritiek kreeg van het CDA, kwam eerder op maandag met een soortgelijke reactie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel