Wegwerkzaamheden komende drie jaar op 'projectkaarten'

FLEVOLAND • Za 30 januari 2021 | 11:04 • Zaterdag 30 januari 2021 | 11:04

Wie wil weten waar het komende jaar wegwerkzaamheden zijn te verwachten, kan hiervoor een kaart van de provincie raadplegen. Hierop staan alle werkzaamheden aan wegen, fietspaden, bruggen en sluizen. Er is ook een kaart gemaakt met de planning voor de komende jaren.

De kaarten staan op de provinciewebsite. De provincie hoopt dat inwoners hiermee gemakkelijk, veilig en zonder vertraging door Flevoland kunnen reizen.

Voor dit jaar staan bijvoorbeeld de Espelerweg, de Hannie Schaftweg en Tollebekerbrug op de kaart. Net als de geplande werkzaamheden aan de Lelystadse rotondes tussen de Overijsselse weg/Houtribweg en de Gooiseweg tussen Almere en Zeewolde. Ook wordt begonnen met de nieuwe ongelijkvloerse kruising bij Harderwijk, die de bestaande turborotonde in de N302 vervangt.

Werkzaamheden na 2021
Werkzaamheden die voor de jaren hierna gepland staan, zijn onder meer de nieuwe brug in de N307 bij Roggebotsluis. De verdubbeling en ongelijkvloerse kruisingen voor de Hogering in Almere staan op de planning in 2021 én in 2022. In 2023 verwacht de provincie de bomen langs die ring te vervangen.

Ook de Hanzeweg tussen Dronten en Kampen staat voor 2023 op de planning. Dat is opvallend, omdat er deze week nog gezegd is dat de politiek in Dronten graag ziet dat er haast wordt gemaakt met het herstel van de Hanzeweg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel