GGD en gemeente Urk hebben nieuwe testlocatie op het oog

URK • Do 18 februari 2021 | 20:53 • Donderdag 18 februari 2021 | 20:53

De gemeente Urk en GGD Flevoland hebben een plek op Urk op het oog als nieuwe coronatestlocatie. Dat liet wethouder Freek Brouwer donderdagavond weten tijdens de raadsvergadering, in antwoord op vragen van het CDA.

Volgens de wethouder had Urk vier locaties aangeboden aan de GGD en is de dienst enthousiast over één van de vier. Volgende week komt een medisch team langs om te kijken of de plek ook echt geschikt is. Tot die tijd wordt de nieuwe plek nog niet naar buiten gebracht.

Daarnaast gaf Brouwer aan dat het onlangs door Urker jongeren ingezamelde geld bij de ingebruikname van een nieuwe locatie symbolisch aan de GGD wordt overhandigd. Mogelijk is hierbij de landelijke voorzitter van GGD GHOR Nederland André Rouvoet aanwezig.

Na het afbranden van de vorige testlocatie tijdens de avondklokrellen op 23 januari, zamelde Urker jeugd ruim 10.000 euro in voor de GGD.

'Eigen vaccinatiestraat op Urk nodig'
Of er naast een nieuwe testlocatie ook een aparte prikplek op Urk komt, kon wethouder Brouwer niet zeggen. Daar zijn volgens hem nog geen gesprekken over geweest. Het CDA op Urk wil graag een eigen vaccinatiestraat in het dorp, om zo de drempel tot vaccineren zo laag mogelijk te maken. Wel wees de wethouder erop dat de huisartsen binnenkort kunnen starten met vaccineren in hun eigen praktijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel