'Samenwerking NS en Keolis voor nieuw loket station Almere Centrum'

ALMERE • Vr 5 maart 2021 | 7:10 • Vrijdag 5 maart 2021 | 7:10

NS en busmaatschappij Keolis zouden kunnen samenwerken aan een alternatief voor het verdwijnen van het NS-loket in het station Almere Centrum. Dat opperde wethouder Hilde van Garderen donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Ze zei dit over een motie van de VVD over het opheffen van het loket.

De NS heeft besloten de balie te sluiten om te snijden in kosten. Als gevolg daarvan zijn passagiers voor het kopen van kaartjes aangewezen op automaten. De VVD vindt dat geen goede oplossing. Fractievoorzitter Ulysse Ellian zei daarover: "Er zijn natuurlijk gewoon mensen in de samenleving, ouderen, laaggeletterden, mensen die wat minder handig digitaal zijn, die misschien wat hulp nodig hebben bij het kopen van een vervoersbewijs. Die mogelijkheid ontneem je dan, als zo'n loket er niet is". De meeste raadsleden steunden hem hierin.

Wethouder Van Garderen vertelde dat haar collega Jan Hoek deze week al een gesprek heeft gehad met de NS en dat hij de zorgen heeft gedeeld. Om daarover opnieuw in gesprek te gaan met de NS vindt Van Garderen niet verstandig. Volgens haar moet ze van de gemeenteraad de opdracht krijgen om een samenwerking met Keolis af te dwingen. Zo kunnen de kosten worden gedeeld. De VVD nam deze suggestie over en komt volgende week met een nieuwe motie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel