Almeerse verdachte van overval op T-Mobile voorlopig vrij

ALMERE • Di 15 juni 2021 | 20:44 • Dinsdag 15 juni 2021 | 20:44

Een 19-jarige Almeerder die ervan wordt verdacht de T-Mobile-winkel in Almere Buiten te hebben overvallen is voorlopig op vrije voeten. Hij is nog steeds een verdachte, maar vanwege zijn leeftijd en zijn blanco strafblad is zijn voorarrest geschorst.

De Almeerder moet zich wel laten begeleiden door de reclassering, mag niet in contact komen met medeverdachten en mag ook niet in de buurt van de winkel komen. Dat wordt gecontroleerd met een enkelband.

Overval met vuurwapen
Twee overvallers liepen vorig jaar november de telecomwinkel op het Noordeinde binnen met gezichtsbedekking en capuchons op. Ze wisten het personeel onder bedreiging van een vuurwapen en een machete 28 iPhones afhandig te maken. Toen de mannen de zaak verlieten, richtten ze hun wapens ook op de klanten en voorbijgangers buiten.

De overvallers wilden er vandoor gaan op een scooter die klaarstond. Een ooggetuige had daar het sleuteltje uitgehaald zodat de overvallers te voet verder moesten vluchten.

De vluchtscooter bleek van de 19-jarige te zijn. Hij zegt dat hij het voertuig alleen heeft uitgeleend en niets wist wat de anderen ermee van plan waren.

Zaak in oktober verder
De rechtszaak kon dinsdag niet worden afgedaan, zoals de bedoeling was, omdat er nog een getuige moet worden gehoord.

Twee minderjarigen zijn eerder dit jaar veroordeeld tot jeugddetentie en zitten nog vast. Een 28-jarige Almeerder moet op 28 juni voorkomen. De zaak tegen de Almeerder is verschoven naar 16 oktober.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel