Geen 100 maar 400 gezinnen gedupeerd door toeslagenaffaire

LELYSTAD • Wo 23 juni 2021 | 21:22 • Woensdag 23 juni 2021 | 21:22

Er zijn meer gedupeerde gezinnen in Lelystad van de kinderopvangtoeslagaffaire dan verwacht. De afgelopen maanden hebben zo'n 300 gezinnen contact opgenomen met de Belastingdienst, waardoor de teller nu op zo'n 400 families staat. De Belastingdienst schatte eerder nog dat er in de provinciestad 238 gedupeerde gezinnen waren.

Toen de gemeente Lelystad dit jaar een publiekscampagne begon om gedupeerden te bereiken, ging het nog om zo'n 100 gezinnen. Slachtoffers moeten zich eerst melden bij de Belastingdienst voordat ze verder geholpen kunnen worden. De fiscus deelt de gegevens vervolgens met de gemeenten. Wethouder David de Vreede riep in januari de gedupeerde gezinnen op om zich te melden. "Wij willen er alles aan doen om deze getroffen gezinnen te ondersteunen, maar dat kan niet zonder hun hulp", aldus de wethouder. Zo'n 100 gedupeerden hadden zich voorafgaand aan de campagne al gemeld.

De Belastingdienst heeft tussen 2005 en 2019 duizenden ontvangers van kinderopvangtoeslag onterecht op de lijst van fraudeurs gezet. Daardoor werden de toeslagen stopgezet en moesten veel mensen ook nog de toeslagen van de jaren ervoor terugbetalen. Veel gezinnen kwamen daardoor in grote financiële problemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel