Levenslang geëist tegen Almeerder in zaak Derk Wiersum

ALMERE • Wo 14 juli 2021 | 15:16 • Woensdag 14 juli 2021 | 15:16

Als het aan justitie ligt, gaat de Almeerse moordverdachte Giërmo B. een levenslange gevangenisstraf tegemoet. Hij wordt samen met verdachte Moreno B. verantwoordelijk gehouden voor de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum, in 2019.

"Een absoluut weerzinwekkende moord", aldus het OM, "die een schokgolf door de samenleving joeg en wordt gezien als een aanval op de rechtsstaat, op de waarheidsvinding en rechtvaardigheid." Ook tegen Moreno B. is levenslang geëist.

Wiersum was de advocaat van Nabil B., de kroongetuige in het opzienbarende liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi hoofdverdachte is. Volgens justitie heeft het er "alle schijn van" dat Wiersum is vermoord vanwege B.'s rol als kroongetuige.

Het OM gaat ervan uit dat Moreno B. de schutter was en Giërmo B. de vluchtauto bestuurde, maar helemaal zeker is dat niet. De verdachten ontkennen de moord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel