Kabelbaan Floriade open voor bezoekers

ALMERE • Za 17 juli 2021 | 16:44 • Zaterdag 17 juli 2021 | 16:44

Bezoekers kunnen sinds zaterdag in Almere terecht voor een voorproefje van de Floriade. Zo kan op een gedeelte van het terrein rondgewandeld worden en bezoekers kunnen een ritje maken met de kabelbaan.

De Floriade Preview is deze zomer van donderdag t/m zondag geopend. Bezoekers kunnen rondwandelen op het terrein en in de kabelbaan en er wordt in het Preview Center uitleg gegeven over de plannen voor de Floriade.

Enthousiast
Zaterdag kwamen de bezoekers vooral om een ritje te maken met de kabelbaan. De gondels zijn inmiddels allemaal beplakt met witte folie. Daarmee wordt voorkomen dat automobilisten op de A6 naar binnen kunnen kijken en afgeleid raken.

Binnen in de gondel kunnen mensen wel naar buiten kijken. "Het enige vervelende is wel dat je die stippen op de ruit ziet als je een foto maakt. Vanwege het uitzicht, wil ik wel mooie foto's maken. Maar het is zeker een unieke ervaring", aldus een bezoeker.

Jorritsma
Eén van de bezoekers was Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere van 2003 tot en met 2015. "Het is toch wel heel bijzonder om over de snelweg heen te gaan. Ik vond het echt fantastisch", aldus Jorritsma. Zij is commissaris-generaal van de Floriade Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel