Plan voor aanpassingen fietspad op route naar Porteum

LELYSTAD • Wo 27 oktober 2021 | 20:55 • Woensdag 27 oktober 2021 | 20:55

De gemeente Lelystad is van plan om het fietspad naast de Ziekenhuisweg aan te pakken. Het fietspad moet breder worden en er komt een nieuwe deklaag op. Ook wordt de oversteekplaats vlak naast het skatepark verbreed. Dat zou de oplossing zijn voor de onveilige situatie tussen het skatepark en het ziekenhuis. De gemeente hoopt dat de aanpassingen eind maart 2022 klaar zijn.

De komende maanden worden er ook maatregelen genomen om het kruispunt veiliger te maken. "Voor zolang nodig zullen gedurende de spitsuren verkeersregelaars worden ingezet", aldus de gemeente. De fietsoversteek ligt op één van de routes naar scholencampus Porteum en wordt in de spitsuren vaak gebruikt door jongeren.

Buurtbewoners noemen de situatie onveilig. Sinds de opening van Porteum is de hoeveelheid fietsers in de spitsuren flink toegenomen. Volgens omwonenden fietsen scholieren 's ochtends over de volle breedte van het fietspad. Ook fietsen de jongeren soms over de stoep en wordt het verkeerslicht wel eens genegeerd.

Kapot verkeerslicht
Het verkeerslicht bij het onveilige kruispunt is inmiddels een week buiten gebruik. "Door vandalisme aan een verkeerslicht is er een storing en dat moet worden opgelost", aldus de gemeente. Er zijn vervangende onderdelen besteld. De gemeente hoopt dat het verkeerslicht uiterlijk 5 november gerepareerd kan worden.

De gemeente meldde eerst dat er een nieuw fietspad zou komen. Dit blijkt onjuist. Het fietspad wordt verbreed en krijgt een nieuwe deklaag. Ook wordt de oversteekplek breder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel