Vier verdachten langer vast voor mishandeling ambulancemedewerkers

BIDDINGHUIZEN • Vr 29 oktober 2021 | 17:06 • Vrijdag 29 oktober 2021 | 17:06

De vier personen die verdacht worden van mishandeling van twee ambulancemedewerkers op een vakantiepark in Biddinghuizen, blijven veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland bepaald.

Het gaat om twee vrouwen van 20 en 21 jaar oud en twee mannen van 21 en 23 jaar. Ze hebben de Spaanse nationaliteit. Het Openbaar Ministerie verdenkt het viertal van 'zware mishandeling in vereniging'. De mishandeling vond plaats op vakantiepark EuroParcs Zuiderzee. De ambulancemedewerkers liepen meerdere botbreuken op, onder meer aan het gezicht en aan ledematen.

Afkeuring
Burgemeester Jean Paul Gebben van de gemeente Dronten sprak eerder zijn afschuw uit over het incident. "Het is onverteerbaar dat hulpverleners, die dag en nacht de weg op gaan om onze inwoners te helpen en bij te staan, te maken krijgen met geweld. "Het wordt nu echt tijd dat we als samenleving de verhuftering en het geweld een halt toe roepen", reageerde de burgemeester.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel