Ook nog eens 3 miljoen uit risicopot Floriade gehaald voor busvervoer

ALMERE • Vr 11 februari 2022 | 6:15 • Vrijdag 11 februari 2022 | 6:15

Uit de risicopot van de Floriade moet nog eens 3 miljoen euro gehaald worden. Het geld is nodig om tegenvallers rond het parkeren en busvervoer op te vangen. Het bedrag komt bovenop de 7,3 miljoen die voor verschillende andere zaken nodig is. De 7,3 miljoen kwam begin deze week naar buiten en heeft vooral te maken met tegenvallende sponsorinkomsten.

Bij het busvervoer krijgen de Floriade en gemeente onder andere te maken met de hogere brandstofprijzen en het feit dat buschauffeurs op het moment schaars zijn. Richting vervoersbedrijf Keolis moet de gemeente daarnaast voor 1,6 miljoen garant staan. Bij de parkeerterreinen blijkt nu dat toch btw afgedragen moet worden. Ook dat zorgt voor een tegenvaller.

Politieke discussie laat op zich wachten
Op de Politieke Markt donderdagavond werd gesproken over de tegenvallers, maar dat was nog geen politieke discussie. Die vindt pas volgende week plaats. Gisteravond was het aan Floriade-directeur Hans Bakker en topambtenaar Martijn Rengelink om een presentatie te geven.

Vooral Hans Bakker straalde daarbij veel optimisme uit als het gaat over het evenement. "Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat er straks heel veel bezoekers komen", zo gaf hij na afloop aan. "En als er meer bezoekers komen dan we in het budget hebben staan, dan zouden we nog best wel eens wat goed kunnen maken van wat aan sponsoring achterblijft."

Parkeren kost 14,50 óf 19,50
De Partij voor de Dieren en PVV maakten van de gelegenheid gebruik om vragen te stellen over de parkeerkosten. Voor mensen die online een parkeerticket kopen is de prijs 14,50 per auto. Wie pas aan de slagboom betaalt voor het parkeren is 5 euro extra kwijt, zo vertelde de Floriade-directeur.

De PVV merkte op dat een dagkaartje voor een parkeergarage in het centrum goedkoper is dan de prijs op het Floriade-parkeerterrein. Toch verwacht Bakker niet dat veel mensen naar deze garages uitwijken, omdat je dan echt bekend moet zijn met de prijzen en locatie van garages. Bezoekers van buiten de stad zijn dat meestal niet. De Partij voor de Dieren vroeg of er nog wat gedaan kan worden om het reizen per OV aantrekkelijker te maken.

De Floriade-directeur gaf ook nog wat meer details vrij over de deal die is gesloten met Albert Heijn. Het evenement gaat niet alleen kaartjes verkopen via de supermarkt, maar bij Albert Heijn kan ook gespaard worden voor 'mini-tuintjes'. Daarop prijkt dan de naam van de Floriade.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel