Bouwen in Oosterwold, maar zonder 'stadslandbouw'

ZEEWOLDE • Di 8 maart 2022 | 15:08 • Dinsdag 8 maart 2022 | 15:08

Als Zeewolde woningen gaat bouwen in Oosterwold, tegen de gemeentegrens van Almere aan, moet de filosofie van stadslandbouw komen te vervallen. Daarvoor pleit lijsttrekker Egge Jan de Jonge van het CDA in Zeewolde.

Volgens De Jonge is Oosterwold een goede kans om de woningbouwopgave te verwezenlijken, maar hij is het niet eens met de manier waarop de gemeente Almere dat stadsdeel heeft aangepakt. "Het is geen rendabel gebruik van de grond, zoveel landbouwgrond en zo weinig huizen", zegt De Jonge.

De CDA-lijsttrekker noemt de stadslandbouwfilosofie 'een draak' waarbij "iemand tien fruitboompjes of tien kippen heeft en dan aan stadslandbouw doet". De Jonge ziet meer een toekomst voor het bouwen van buurtschappen tussen de akkers. Dat zou een tweede kern van Zeewolde worden.

Tom Zonneveld van Leefbaar Zeewolde kan zich wel vinden in de ideeën van De Jonge. Hij wil wel waken voor inbreiding, oftewel woningbouw in het huidige dorp. Leefbaar Zeewolde wil dat er in elk geval geen huizen in het bos worden gebouwd. Een eventueel derde kern van Zeewolde zou bij Harderhaven kunnen verrijzen, vlakbij Harderwijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel